Vágólapra másolva!

Király Sándor Szegedre szerződött<br/>

Király Sándor, a Diósgyőr női kosárlabda-csapatának egykori vezetőedzője, az NB I/B csoportjában szereplő Szeged női együtteséhez szerződött. A szakember egy plusz két éves szerződést írt alá a szegediekkel.

Király elmondta, hogy a klub vezetői három évre terveznek. A következő évben a feljutás, utána a legmagasabb osztályban a hatodik-nyolcadik hely megszerzése, a harmadik idényben pedig a legjobb négy közé kerülés lesz a célkitűzés.

- Diósgyőrben hasonló feladatom volt, ott is a B csoportból jutottunk fel, és szisztematikus munkával meg sem álltunk a bajnoki döntőig - mondta a szakember. - Még ezen a héten Szegedre utazom, és elbeszélgetek a játékosokkal. Mivel amatőr csapatról van szó, nem biztos, hogy mindenki vállalni tudja azt a munkamennyiséget, ami a sikeres szerepléshez szükséges. Az esetleges igazolásokról később egyeztetek a klubvezetőkkel.

A vezetőedző azt szeretné elérni, hogy a csapatot ugyanúgy szeressék a szegedi szurkolók, mint például a férfi kézilabdázókat, és a női kosarasok mérkőzésein is 3-4 ezer néző bíztassa az együttest.

Királynak még egy megbízása van: a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnöksége őt és Tursics Sándort, az FTC nőikosárlabda-csapatának utánpótlásedzőjét kérte fel az 1986-ban született lánykorosztály feltérképezésére.

A két szakvezető feladata egy ütőképes csapat kialakítása az öt év múlva sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságra. Király Sándor bízik benne, hogy munkájukkal be tudják majd bizonyítani, hogy a hazai utánpótlás is bővelkedik tehetségekben, és a kluboknak nincs szükségük drága külföldi játékosok szerződtetésére.

(MTI)