Vágólapra másolva!

A horvátok Kukoc nélkül is jobbak<br/>

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfikosárlabda válogatott szerdán Pécsett barátságos mérkőzésen tízpontos vereséget szenvedett Horvátországtól. A legeredményesebb magyar játékos Dávid Kornél volt 15 ponttal.

Magyarország - Horvátország 75-86 (33-41)
Pécs, 1200 néző
Legjobb dobók: Dávid 15 pont, Bencze 13/3, Sitku 11, illetve Giricek 26/6, Mulaomerovic 23.

Ünnepélyes keretek között kezdődött a találkozó, ugyanis a két ország válogatottja hivatalosan először találkozott egymással. Bartha Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke ez alkalomból emléktáblát nyújtott át a horvátoknak.

A találkozó első perceiben Dávid ponterős játékának köszönhetően vezetett a magyar együttes, de a 8. percben fordított a tartalékos horvát csapat, és az előnyét a félidő végéig meg is őrizte.

A második játékrészben a szintén Eb-re készülő horvátok tartották előnyüket, sőt: egyszer már 19 ponttal is vezettek, és különösebb megerőltetés nélkül 11 ponttal nyerték az összecsapást.

A vendégektől hiányzott Dávid csapattársa, a Chicago Bullsban szereplő Toni Kukoc, valamint nem tartott a csapattal Zan Tabak (Fenerbahce) és Slovan Rimac (Tofas Bursa) sem.

Mészáros Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Egy hosszú folyamat elején vagyunk, habár tartalékosak voltak a horvátok, megérdemelten győztek. Nem vallottunk szégyent, a csapatnak az Eb-n kell csúcsformában lenni.

Bosko Bozic, a horvát együttes szakvezetője: - Sajátos felfogásban vezették a magyar bírók az összecsapást, ennek ellenére együttesem az Eb-re gyakorolt taktikát nagyszerűen megvalósította. Kellemesen csalódtam a hazaiak játékában.

Dávid Kornél, a magyar csapat legeredményesebb játékosa: - Mindössze egyszer edzettem a válogatottal, így nekem sem ment igazán a játék. A horvátok nagyon jók. Biztos vagyok benne, hogy a felkészülési találkozók során jobban is fogunk játszani.

(MTI)