Vágólapra másolva!

Szívvel, fejjel és gyomorral - szerdán Nigéria ellen kezdenek a mieink<br/>

Holnap - válaszolják az arabok szinte minden sürgető, időpontot firtató kérdésre, Egyiptomba viszont beköltözött a jelen idő. A kedden megkezdődött 16. férfi kézilabda-világbajnokság büszke házigazdája az első tapasztalatok alapján mindent megtesz előkelő vendégeiért.

Fotó: Aladin Abdel Naby/Reuters

Hoszni Mubarak üdvözli a népet
a világbajnokság nyitómeccsén
Sinka László
Klucsó, Lekrinszky

Hazai győzelemmel kezdődött a világbajnokság. A nyitómérkőzésen Brazília 9 gólos vereséget szenvedett a házigazdák együttesétől.

B csoport, Kairó:
Egyiptom - Brazília 28-19 (16-8)

(MTI)

Lezárt múlt idővé válik, hogy dohogtunk a január 27-i sorsolás eredményén, hogy Pásztor István, Zsigmond György és Rosta Miklós sérülésén ijedeztünk, aztán némi megnyugvással fogadtuk Mezei Richard visszatérését, amikor pedig május 28-án Vass Sándor szövetségi kapitány kijelölte a 16 tagú vb-keretet, megállapíthattuk: a lehetőségek adottak és korlátozottak voltak, sokkal jobban nem dönthetett volna. Maximum azon tépelődhetett, hogy Németh vagy Bene legyen a balszélső.

Fotó: Aladin Abdel Naby/Reuters

Hazai győzelemmel kezdődött
a világbajnokság

Mivel a csoportból négyen jutnak tovább, ez nem téma, már az első két találkozón biztosítani illik a legjobb 16-ba kerülést. Az ugyancsak biztosnak tűnik, hogy a nyolcaddöntőben Korea, Franciaország, Svédország vagy Jugoszlávia érkezhet ellenfélül, e sorrend egyébként megegyezik a szövetségi kapitány kívánságlistájával. Tudva, hogy mindenki az olimpiai kvalifikációt jelentő első hét helyet veszi célba, Vass Sándor szóhasználatával élve harakiri lesz az egyenes kieséses szakaszban, úgyhogy a vb szlogenje - "A szívek találkoznak, a kezek játszanak" - legfeljebb a csoportmeccsekre érdemes.

Utána éppen az dönthet, ki hogy bírja szívvel, fejjel és - lévén a vb egy Európától abszolút elütő étkezési kultúrájú és higiéniai színvonalú környezetben - talán gyomorral.

Ballai Attila

(Népszava)