Vágólapra másolva!

Oroszország túl nagy volt Egyiptomban<br/>

Kilencgólos vereséget szenvedett hétfőn a magyar férfi kézilabda-válogatott a címvédő Oroszországtól az egyiptomi világbajnokság csoportmérkőzéseinek záró fordulójában, így a 3. helyen jutott tovább Vass Sándor szövetségi kapitány együttese.

Oroszország-Magyarország 27-18 (12-10)
Magyarország:
Perger - Bene 2, Sótonyi 2, Mezei 2, Éles 7, Csoknyai, Bendó 1 cserék: Szathmári (kapus), Kotormán, Kis Á. 4, Décsi, Rosta I.
Oroszország (gólszerzők): Tucskin 6, Filippov 5, I. Lavrov, Hugyinov, Krivoslikov 4-4, Torgovanov, Kulincsenko 2-2
hétméteres: 3/1, illetve 7/6
kiállítás: 12, illetve 14 perc

Rosszul kezdett a magyar együttes, a világbajnoki címvédő 5-1-re elhúzott és előnyét biztosan tartotta az első félidő hajrájáig. Ekkor azonban kissé elveszítették a fejüket Vlagyimir Makszimov szövetségi kapitány tanítványai és többet foglalkoztak az ellenfél ütlegelésével, mint a játékkal.

Ennek és a norvég játékvezetők határozottságának köszönhetően hármas emberelőnybe került a magyar válogatott, amit többé-kevésbé sikerült kihasználnia. A félidőben mindössze két góllal vezetett az orosz együttes.

A második félidő elején Vass Sándor szövetségi kapitány csapata kétszer is (11-12 és 12-13) egy gólra közelítette meg az oroszokat. Ekkor úgy tűnt, sikerülhet a bravúr, de 14-16-os mérkőzésállás után sorozatban öt gólt dobtak Torgovanovék (14-21) és végleg eldöntötték a csoportelsőség sorsát.

Az utolsó negyedórában látszott, a magyarok már inkább a nyolcaddöntőre gondolnak, nem kockáztatnak egy esetleges sérülést. Az oroszok a mérkőzés folyamán végig magabiztosabban játszottak és megérdemelten zárták veretlenül a csoportküzdelmeket.

(MTI)