Vágólapra másolva!

Vízilabda: bajnok a BVSC-Brendon<br/>

Sorozatban negyedszer nyerte meg a bajnokságot a BVSC-Brendon vízilabdacsapata, miután vasárnap a Szőnyi úton 10-8-ra legyőzte az FTC-Vitalint, és ezzel össesítésben 3-1-re diadalmaskodott a rájátszás döntőjében.

BVSC-Brendon-FTC-Vitalin 10-8 (3-2, 2-3, 3-1, 2-2)
Szőnyi út, 2000 néző, V: Konrád, Kosztoláczy
góldobók: Tóth F. 3, Varjas, Petik 2-2, Németh, Tiba, Dala 1-1, illetve Kiss Cs., Székely, Steinmetz Á. 2-2, Steinmetz B., Fodor 1-1

Sokáig felváltva estek a gólok, és bár a második negyedben a ferencvárosiak - Kósz nagy védései közepette - sorozatban háromszor is betaláltak (3-5), az első játékrész mégis döntetlennel zárult. A fordulópont a harmadik negyedben következett be, amikor Kiss Cs. góljára a vasutasok háromszor válaszoltak, utoljára a mesterhármast elérő Tóth Frank látványos svédcsavarjával.

Az újabb kulcspillanat a negyedik negyed elején jött el, amikor Kiss támadószabálytalansága után Varjas megúszott, és ziccerből a Fradi hálójába lőtt. Ekkor először nőtt 3 gólra a különbség, és miközben a túlsó kispadra visszatérhetett a legutóbb egy összecsapásra eltiltott Gerendás György, ezúttal az FTC edzője, Gyarmati Dezső kapott piros lapot, reklamálásért.

Az ő csapata azonban nem támadt fel úgy a mester kiállításától, mint csütörtökön a BVSC, így hiába zárkózott fel két gólra a Ferencváros, a házigazdák végül legyőzték az alapszakaszban még legjobbnak bizonyuló zöld-fehéreket. A találkozót, és az általános vízbe ugrálást követően a bajnokcsapat tagjai átvették az aranyérmeket és a serleget.

Gerendás György, a BVSC szakvezetője: - Nagyon nagy sikernek tartom a bajnoki címet, különösen úgy, hogy a döntőben 0-1-ről, azaz a padlóról sikerült felállnunk. Bár a mostani Ferencváros az utóbbi évek legerősebb Fradija, a mai mérkőzés minden pillanatában éreztem, még 3-5-nél is, hogy nem veszíthetünk, mivel fizikálisan és taktikailag végig rendben volt a csapat.

Tóth Frank (BVSC), a zárótalálkozó legeredményesebb játékosa: - Tudtam, hogy fantasztikus érzés győzni! Utoljára ugyanis még 1988-89-ben a Vasassal voltam bajnok, azóta "csak" hét ezüstéremben volt részem. Nagyon köszönöm a sikert az összes társamnak, a szurkolóknak, valamint a klub vezetőinek is, hiszen ha egy csapat sorozatban négyszer az ország legjobbja tud lenni, az - bármely sportágat tekintve - fantasztikus teljesítmény.

A BVSC-Brendon bajnokcsapatának névsora: Szécsi Zoltán (kapus), Tóth Frank, Dala Tamás, Dabrovszki Norbert, Tiba Péter, Monostori Attila, Mészáros Csaba, Ibolya Tamás, Petik Attila, Märcz Tamás, Varjas Attila, Dávid Zoltán, Németh Zsolt, Gerendás György (vezetőedző)

A 94. magyar bajnokság után az örökrangsor élcsoportja: 1. ÚTE 26 aranyérem, 2. FTC 20, 3. Vasas 13, 4-5. BVSC és OSC 7-7.

(MTI)