Vágólapra másolva!

Vass Sándor lemondását nem fogadták el<br/>

Nem fogadta el a magyar szövetség elnöksége Vass Sándornak, a férfi kézilabda- válogatott szövetségi kapitányának a lemondását, és a kérdést időszerűtlennek tartja.

Az edző még múlt héten ajánlotta fel, hogy leköszön, mivel a csapat az egyiptomi világbajnokságon nem jutott a legjobb nyolc közé, és már csak kevés esélye maradt a 2000-es sydneyi olimpián való részvételre.

Az elnökség szerdán közleményben tudatta, hogy a kitűzött célok függyvényében a férfi csapat szereplését és teljesítményét elégtelennek tartja. Ezen kívül szükségesnek tartja a válogatott keret átalakítását és intenzív felkészítését a Szlovénia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

A testület egyértelműen az Eb-re való kijutást és az olimpiai kvalifikáció megszerzését várja a csapattól. Az elnökség kezdeményezi a válogatottakat adó klubokkal egy olyan szakmai megállapodás megkötését, amely segíti a kerettagok felkészülését.

A férfi válogatott felkészülési kerete:

Szatmári János, Perger Zsolt, Kertész Balázs, Berta Róbert, Nagy László, Gulyás István, Sótonyi László, Éles József, Décsi Gábor, Pásztor István, Vass Gábor, Rosta Miklós, Zsigmond György, Mezei Richárd

(MTI)