Vágólapra másolva!

Hosszú távra terveznek a GYSEV-nél<br/>

Egyértelmű célkitűzésünk, hogy a magyar bajnokságot ismét megnyerjük, illetve szeretnénk, ha az Euroligában tisztességesen szerepelne a csapat - mondta Berényi János, a GYSEV-RINGA női kosárlabdacsapatának idénynyitó sajtótájékoztatóján kedden, Sopronban.

- Hisszük, hogy szponzoraink révén sikerült olyan ütőképes csapatot összeállítanunk, amely képes a bajnoki cím megvédésére - folytatta Berényi, a GYSEV Rt. vezérigazgatója. - Az Euroligát illetően azért fogalmaztam kicsit óvatosabban, mert olyan kiváló együttesekkel vagyunk azonos csoportban, mint például az olasz Como, a német Wuppertal vagy a szlovák Ruzomberok.

Berényi János megemlítette még, hogy szerencsés lenne, ha a soproni csapat az Euroliga első hat helyének valamelyikén végezne, mert akkor Magyarország jövőre ismét képviseltethetné magát a
legtekintélyesebb sorozatban.

Török Zoltán szakosztályvezető elmondta: a klub két évvel meghosszabbította Saeed Armaghani vezetőedző szerződését. - A GYSEV talán a magyar bajnokság legfiatalabb csapata: az átlagéletkor 22,8 év. Három szempontot vettünk figyelembe, amikor kialakítottuk az idei keretet: a masszív védekezést, a fiatalítást, illetve egy középtávú terv alapján azt, hogy 2002-re az Euroliga-sikerre is esélyes együttesünk legyen - mondta Török.

Ehhez Berényi hozzátette: a GYSEV - amennyiben az együttes jól szerepel a legrangosabb európai kupában - megpályázza a 2002-es Euroliga-döntő rendezését. Ami a csapat szempontjából különösen fontos: Balogh Judit az 1999/2000-es idényben nem lép pályára, hanem az együttes mellett tevékenykedő munkatárs lesz.

- Tiszteletben tartom Balogh Bubunak azt a döntését, hogy átmenetileg vagy végleg abbahagyja a játékot - mondta Berényi János.

A GYSEV-RINGA-ból hatan távoztak és hatan is érkeztek: Orehova, Kurtinaitiene, Bajkusa, Anitics, Bagoly és Horváth Andrea elment, helyettük érkezett a jugoszláv Mandic és Vilipic, az ausztrál Poto, valamint Horváth Zsuzsa, Donkó és Eördögh.

A játékosok már egy hete elkezdték a felkészülést, augusztustól következnek az edzőmérkőzések. Augusztus 25-30. között lengyelországi túrára megy a csapat, ahol öt euroligás ellenféllel találkozik. A magyar bajnokság szeptember 8-án, az Euroliga 23-án kezdődik.

(MTI)