Vágólapra másolva!

Indul a strandkézilabda-bajnokság<br/>

A hétvégén Agárdon kezdődik a hat állomásból álló strandkézilabda-bajnokság, melynek küzdelmeit először rendezik meg Magyarországon. A sorozat célja a kézilabda népszerűsítése mellett játéklehetőség biztosítása a nyári szünetre is.

A pálya talaja 40 centiméter mély homok, hossza 27 méter, szélessége 12 méter. A játékszer gumilabda, ami jól markolható. Egy csapatot nyolc játékos alkot, egyszerre három mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodhat a pályán. A játékidő 2x10 perc, 5 perc szünettel. A férfi együttesekben szerepelhetnek nők is.

A kapuk előtt ugyanúgy hat méteres büntetőterület található, mint a "rendes" kézilabdapályán. A labdát három lépés után tovább kell passzolni, hétméteres nincs, a büntetőt 6 méterről dobják.

A kiállított játékos helyett akkor jöhet be valaki a pályára, ha a támadó, létszámfölényben lévő csapat befejezte az akcióját. A büntetőből elért gól két pontot ér, ha a kapus talál be az ellenfél kapujába, azért három pont jár.

A versenyeket minden helyszínen négy kategóriában rendezik meg, az országos döntőre augusztus 18-19-én kerül sor Keszthelyen.

(MTI)

Ajánló: