Vágólapra másolva!

Fölényes győzelem az Európa-bajnok ellen<br/>

Magabiztos győzelmet aratott az Európa-bajnok Norvégia felett a magyar női kézilabda-válogatott a szombati, soproni barátságos mérkőzésen.

Magyarország-Norvégia 27-20 (16-14)
Sopron, 1500 néző, V: Márczi, Skriba
Magyarország: Farkas Á. - Balogh 4, Siti 1, Nagy A. 4, Kökény, Farkas Á. 6, Lőwy 5, csere: Pálinger (kapus), Pádár 3, Simics 1, Gaál, Bohus 2, Deli 1, Pálffy
Norvégia: Nilsen - Eriksen, Duvholt 1, Larsen 5, Hilmo, Settem 3, Hausmann, csere: Leganger (kapus), Haltvik 3, Sorlie 2, Rokne 5, Hundvin 1, Hege

A világ közvetlen élvonalába tartozó két válogatott barátságos mérkőzése rendkívüli presztízscsatát hozott. A nagyszerű hangulatú találkozón a 13. percben vette át a vezetést a magyar csapat, és többet nem is engedte ki kezéből az előnyt.

Döntőnek bizonyult, hogy a második félidőben a csereként beálló Pálinger nagyszerűen védett, és nagyot javult a védekezés is. Támadásban Lőwy szélső-, Farkas átlövő- és Pádár beálló-teljesítménye érdemelt dícséretet. A hajrára, az utolsó öt percre már bizonyossá vált, hogy Mocsai Lajos csapata a tavalyi Eb-elődöntő vereségéért alaposan visszavág a kontinesbajnoknak.

Mocsai Lajos: - Rendkívül lelkesen, szívvel-lélekkel játszott a csapatom. Persze a győzelemhez az is kellett, hogy Pálinger vezérletével remekül védekezzünk. A támadásban még akad javítani való, de a világbajnokságra ezt is megoldjuk.

A két együttes vasárnap 10.30 órakor Győrött mérkőzik újra.

(MTI)