Vágólapra másolva!

A németek nem bíznak a továbbjutásban<br/>

A negyeddöntőkkel folytatódik Firenzében a vízilabda Európa-bajnokság. A férfiak szerda este 21.30 órakor Németországgal találkoznak. Uwe Sterzig német szövetségi kapitány csak egy jó mérkőzésben reménykedik...

A Kemény-fiúk a negyeddöntő előtti utolsó edzésen az emberelőnyös helyzetek különböző variációit gyakorolták, mert a csoportmérkőzések során adódtak nehézségek a létszámfölények értékesítésében.

Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen a magyar válogatott a mérkőzés esélyese, de nem szabad lebecsülni az ellenfelet.

- Két és fél évvel ezelőtt Németország ellen mutatkoztam be a válogatott kispadján - mondta a kapitány. - Braunschweigben a harmadik negyed elején, a hazai bírók hatékony közreműködésével 6-2-re vezettek a vendéglátók. Akkor úgy éreztem, ez lesz az utolsó találkozóm szövetségi kapitányként, ám a fiúk csodálatos hajrával fordítottak, és 11-10-re nyertek. A mai találkozón nem számítok ekkora küzdelemre, mert minden csapatrészben jobbak vagyunk a németeknél.

A magyar együttest tartja a találkozó esélyesének Uwe Sterzig német szövetségi kapitány is.

- Tőlünk már az is bravúr, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé - nyilatkozta a szakvezető. - Az Eb legnagyobb szenzációja lenne, ha legyőznénk a magyar válogatottat, de reálisan nézve erre nincs esélyünk. Szeretnénk jó mérkőzést játszani, sokat tudunk még tanulni az Európa-bajnoki cím védőjétől. Kemény Dénes kollégámnak azt kívánom, hogy együttesével nyerje meg ezt a kontinensbajnokságot is.

Az összecsapást a holland Bras és a szlovén Rakovec vezeti. A magyar bírók közül Kiss Ottó a 11. helyért sorra kerülő Szlovénia-Hollandia férfimérkőzésen fújja a sípot.

(MTI)

Korábban:

Utolsó csoportmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan győzte le Szlovákiát, és csoportelsőként jutott be a negyeddöntőbe. Kásás Tamás négy góllal járult hozzá a mieink 13-6-os győzelméhez.