Vágólapra másolva!

Dávid Kornél kosársulit alapított<br/>

Dávid Kornél, az egyetlen NBA-ben játszó magyar kosaras alapítványt hozott létre a kosárlabda-utánpótlás nevelése érdekében. Az ISM ugyanakkor útnak indítja Nemzeti Kosárlabda-fejlesztési Programját.

Milkovics Károly, az alapítvány elnöke örömét fejezte ki, hogy - Dávid Kornél sikereinek is köszönhetően - egyre nő a kosárlabdasport népszerűsége Magyarországon. Erre alapozva székesfehérvári iskolákkal szerződnek, ahol szakképzett edzők foglalkoznak majd a tehetségek gondozásával és a "csak" mozogni vágyókkal. Hosszú távon országossá kívánják fejleszteni ezt a mozgalmat, sőt, már külföldiek is jelezték érdeklődésüket. Többek között utóbbiak elhelyezési gondjain segíthet a szintén tervbe vett bentlakásos iskola létrehozása.

- Dávid Kornél a székesfehérvári bajnokcsapat, az Albacomp egykori kiválósága ezzel a gesztussal szeretné viszonozni mindazt a jót, melyet eddig kapott edzőitől, a várostól, az országtól - mondta Dávid László, a Chicago Bulls játékosának édesapja, s hozzátette: - A minőségi sportolók nevelését már kisgyemekkorban el kell kezdeni, az alapítványnak köszönhetően remélhetőleg még sok magyar kosarasnak szurkolhatunk majd a világ legjobb csapataiban.

Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter ugyanakkor bejelentette: a jövő év elején - a már működő labdarúgó-, és atlétikai programhoz hasonlóan - útjára indul a Nemzeti Kosárlabda-fejlesztési Program, melynek keretében 100 millió forintot fordítanak arra, hogy az általános iskolai testnevelésóráknak szerves részét képezze a kosárlabda.

(MTI)