Vágólapra másolva!

Nőivízilabda-Eb: a bronz az oroszoké, az arany pedig az olaszoké lett<br/>

A Pratóban zajló női vízilabda Európa-bajnokság záró napján a 3. helyért rendezett mérkőzésen Oroszország a befejező játékrészben mutatott jobb játékának köszönhetően magabiztosan győzte le a magyar válogatottat. A döntőben Olaszország nagy csatában, hosszabbítás után egygólos győzelmet aratott Hollandia felett.

Oroszország-Magyarország 7-5 (2-2, 1-1, 1-1, 3-1)
Prato, 200 néző, vezette: Grosso (olasz), Van de Laak (holland)
Oroszország: Akobia - Kuzina 1, Tokun 1, T. Petrova, Konuk 1, Vasziljeva 3, Kutuzova, csere: Ritova, Anyikejeva 1, Koroljeva, Smurova, J. Petrova
Magyarország: Soós - Sipos 1, Stieber, Valkay Á. 2, Ábel, Drávucz, Tóth, csere: Kisteleki, Kádár (kapus), Rédei, Valkay E., Szremkó 2, Primász
Emberelőny/gól: 11/4, illetve 8/2

Két és fél perc elteltével Vasziljeva szerezte meg Oroszországnak a vezetést, amire a következő támadásnál megérkezett a magyar válasz Sipos révén. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, amit tükrözött az eredmény is.

A második hét percben sokáig nem esett gól, Valkay Ágnes két és fél perccel a játékrész vége előtt először szerzett vezetést a magyaroknak. Az oroszok az utolsó percben két emberelőnyt is kaptak, melyek közül az elsőt Anyikejeva használt ki.

A harmadik negyedben Valkay Ágnes előnyből ismét a magyar csapatnak szerzett vezetést, de Kuzina szintén létszámfölényes helyzetből egyenlített.

A negyedik játékrészben három perc alatt két góllal is elhúztak az oroszok, előbb Konuk, majd Vasziljeva vette be Soós kapuját. A magyar együttes tagjai csak a kapufát találták el (Rédei kétszer). A hátralévő időben az eredmény már nem változott, az orosz együttes magabiztosan őrizte meg előnyét.

Tóth Gyula szövetségi kapitány: - Elégedett vagyok az Eb-n nyújtott játékunkkal. A bronzmeccsen nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni a harmadik helyet, de csak magunkat okolhatjuk ezért.

A nőivízilabda Európa-bajnokság döntőjében a házigazda, címvédő olasz válogatott óriási küzdelemben hosszabbítás után egy góllal legyőzte a holland együttest: Olaszország-Hollandia 10-9 (3-1, 2-3, 1-2, 2-2, 1-0, 1-1).

A női Európa-bajnokság végeredménye: 1. Olaszország, 2. Hollandia, 3. Oroszország, 4. MAGYARORSZÁG, 5. Görögország, 6. Spanyolország, 7. Németország, 8. Franciaország.

(MTI)