Vágólapra másolva!

Vízilabda: kihirdették a Világ Kupára utazó keretet<br/>

Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölte azt a 13 játékost, aki a vízilabda-válogatott színeiben szerepel majd a hónap végén sorra kerülő sydneyi Világ Kupán. Az Európa-bajnok csapatból Székely Bulcsú és Kiss Csaba ezúttal itthon marad, Kovács Zoltán kapust pedig Szécsi Zoltán váltja.

A kapitány elmondta: megítélése szerint néhány "alapember" az aranyérem ellenére - önmagához képest - nem a maximumot nyújtotta Firenzében, mégis elviszi őket Sydneybe, hogy ott bizonyítsanak. Az itthon maradó Kiss Csabáról úgy vélte, tud ő jobbat is, később bizonyára megmutatja, míg Székely, akivel elégedett volt, a létszámkorlát miatt nem tarthat a csapattal.

A kapusposzton más a helyzet: Kovács remek volt az Eb-n, ám a kapitány úgy véli, az olimpia előtt különösen fontos, hogy három bevethető embere legyen ezen a poszton. A hazai porondon már sokszor bizonyító, de a kiugró teljesítménnyel nemzetközi szinten még adós Szécsi Kemény szerint megérdemli a bizonyítási lehetőséget.

A válogatott vasárnap utazik el Ausztráliába, és a Világ Kupa előtt a jövő héten részt vesz még egy négyes tornán is, ahol a házigazdák mellett a görögök és a jugoszlávok lesznek az ellenfelek.

(MTI)