Vágólapra másolva!

A Világ Kupa döntőjébe jutott a vízilabda válogatott<br/>

Miután az Európa-bajnok magyar válogatott legyőzte Spanyolországot, Olaszország pedig Oroszoroszágot, kialakult a Világ Kupa-döntő párosítása.

Szombatra virradóra Magyarország 8-4-re nyert az elődöntőben Spanyolország ellen. A magyar csapat a jelentések szerint az első negyed kivételével ismét lehengerlően játszott. A gólokat Vári, Kiss, Varga (2-2), Steinmetz és Molnár (1-1) szerezték.
A másik ágon Olaszország 7-5-re verte Oroszországot, így ők lesznek a magyar csapat ellenfelei a döntőben. A két csapat néhány nappal ezelőtt már találkozott, akkor az olaszok nyertek 11-9-re, azt megelőzően viszont az Európa-bajnokságon a magyar válogatott bizonyult jobbnak.

Magyarország-Spanyolország 8-4 (1-1, 1-1, 3-0, 3-2)
Magyarország: Kósz - Varga 2, Kásás, Vári 2, Kiss G. 2, Fodor, Steinmetz B. 1, csere: Tóth F., Ma:rtz, Vincze, Molnár 1, Biros
A spanyolok góllövői: Perez 2, Marcos, Estiarte 1-1

A spanyolok Kubából "importált" 196 cm magas, 106 kg-os gólzsákjával, Perezzel eleinte nem tudtak mit kezdeni a magyarok. A 4. perc elején Steinmetzet kiállították róla, s ő váltotta gólra a létszámfölényt (0-1). Szerencsére Vári 8 méterről szinte azonnal egyenlített.

A második játékrészben éppen őt állították ki Perezről, s megint az exkubai volt eredményes (1-2). Sőt! Kósz-bravúr kellett ahhoz, hogy ne húzzanak el a spanyolok. Két-két kimaradt emberelőny közben Varga révén lett újra döntetlen az állás (2-2).

A harmadik hét perc kezdetétől alapvetően megváltozott az addig teljesen kiegyensúlyozott játék képe. Előbb Kiss lőtt a jobb szélről szemtelen gólt a világ lejobb kapusának, Rollannak, majd Varga centerből, Estiartéval a hátán növelte az előnyt. A negyed vége előtt Steinmetz 10 méteres találata már-már kegyelemdöfésnek számított (5-2).

A befejező negyed harmadik percében - két emberelőnyből szerzett spanyol gól között - egy Molnár-Fodor-Kiss akció végén szépségdíjas találat hozott újra megnyugtató, tetemes előnyt (6-3). A végén, Molnár létszámfölényes helyzetkihasználása után, Vári fantasztikus csavargólja méltó befejezést jelentett (8-4).

A magyar válogatott a harmadik és negyedik negyedben a sportág legszebb hagyományai szerint "vízilabdázott", ellenállhatatlan volt, és magabiztosan, négygólos különbséggel is megérdemelten nyert.

(MTI)