Vágólapra másolva!

Minden csapatunk a legjobb 16 közé jutott az európai kupákban<br/>

Magabiztos idegenbeli sikere után szombaton hazai pályán is nyert a Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapata a finn IFK Grankulla ellen, így bejutott a Bajnokok Ligája 16-os mezőnyébe. A Pick-Szeged az EHF kupában jutott a legjobb 16 közé, a Dunaferr pedig a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

Férfi BEK, a BL-be jutásért, visszavágó:
Fotex KC-Veszprém - IFK Grankulla (finn) 32-11 (14-6)
Legjobb dobók:
Kis 7, Tóth, Szobol, Diaz 5-5, illetve Forsblom 5, Udd 2

A veszprémiek tetszés szerint lőtték góljaikat, s Kovács László vezetőedzőnek lehetősége nyílt mindazoknak játéklehetőséget adni, akik eddig kevesebbszer léptek pályára.

A Fotex KC-Veszprém magabiztosan, 69-25-ös összesítéssel jutott a legjobb tizenhat közé, s a keddi sorsoláson eldől, milyen csoportban folytatja tovább.

Kovács László, a Fotex KC Veszprém vezetőedzője: - Örülünk, hogy a Finnországban elért győzelmünk ellenére nagyon sokan eljöttek buzdítani csapatunkat.

Mikael Westerholm, a Grankulla trénere: - Elégedett vagyok csapatom teljesítményével az egy héttel ezelőttihez képest javult a védekezésünk. Tudtuk, hogy világhírű ellenfelünkkel szemben csak ennyire lehetünk képesek.

EHF Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Alingsas (svéd) - Pick-Szeged 26-24 (12-10)
Legjobb dobók:
Nagy 9, Bartók, Buday 5-5

Az első félidőben leginkább középen próbálkoztak a szegediek, de játékukból hiányzott az átütő erő. A Szegeden elért 33-20-as győzelemnek köszönhetően egy pillanatig sem forgott veszélyben a Pick-Szeged továbbjutása. A Tisza-partiak 57-46-os gólkülönbséggel kerültek a legjobb tizenhat közé.

KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Dunaferr SE-Maccabi Raanana (izraeli) 29-15 (14-7)
Dunaújváros, 800 néző
Legjobb dobók: Marosi (9), Kertész (6), Tóth E. (5.), illetve Ochen (6)

A döntetlenül végződött (23-23) izraeli mérkőzés után a visszavágón mindössze tíz percig volt egyenrangú ellenfél a Raanana. A Dunaferr magabiztos játékkal, 52-38-as összesítéssel jutott
tovább.

Skaliczki László, a Dunaferr vezetőedzője a találkozó után röviden így értékelt: - Örülök, hogy a szívós ellenfelet szervezett játékkal magabiztosan vertük.

(MTI)