Vágólapra másolva!

Nemzetközi sikerek a labdasportokban<br/>

A Herz-FTC a nőikézilabda BEK-ben, a Cornexi-Alcoa a City Kupában jutott túl kettős győzelemmel ellenfelén, a svájci St. Gallen, illetve a portugál Madeira csapatán. Az Eger férfivízilabda csapata Szolnokon nyert nemzetközi tornát, a Pini-Kaposvár férfi röplabdacsapata izraeli ellenféllel szemben jutott tovább a BEK első fordulójából. Az egyetlen kivétel a Nyíregyháza férfikézilabda gárdája, amely a török Ankara ellen vérzett el a City Kupában.

A Herz-FTC női kézilabdacsapata bejutott a legjobb 16 közé a BEK-ben, miután vasárnap is könnyedén, 48-14-re legyőzte a vendég svájci St. Otmar St. Gallen együttesét.

Herz-FTC - St. Otmar St. Gallen (svájci) 48-14 (24-5)
a magyarok legjobb dobói: Brigovácz, Lőwy, Siti E. 7-7, Deli 6
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel, 87-31-es gólkülönbséggel.

A székesfehérvári Cornexi-Alcoa női kézilabdacsapata a legjobb 16 közé jutott a City Kupában, miután vasárnap idegenben 26-15-re legyőzte a portugál CS Madeirát.

CS Madeira (portugál) - Cornexi-Alcoa 15-26 (7-11)
a magyarok legjobb dobói: Agárdi, Csíkos, Lovász 4-4
Továbbjutott: a Cornexi-Alcoa, kettős győzelemmel, 67-32-es gólkülönbséggel.

Nem jutott a legjobb 16 közé a Kárpát-Hús Nyíregyházi KC férfi kézilabdacsapata, miután a City Kupában a 32 között vasárnap a visszavágó mérkőzésen 25-25-ös döntetlent ért el hazai pályán a török ASKI Ankara ellen és összesítésben 9 góllal alulmaradt.

Kárpát-Hús Nyíregyházi KC - ASKI Ankara (török) 25-25 (14-16)
Nyíregyháza, 1500 néző, V: Pentic, Majstrovic (jugoszlávok)
legjobb dobók: Mohácsi, Pécsi 6-6, Szabó 4, illetve Hatirnaz 10, Erdüger 5, Parskov 4
Továbbjutott: az Ankara, 57-48-cal.

Az Ankarában szerzett kilencgólos előny birtokában magabiztosan játszottak a két válogatottjukat nélkülöző törökök és megérdemelten jutottak tovább a csalódást keltő produkciót nyújtó nyíregyháziakkal szemben.

A LEN Kupára készülő Eger veretlenül nyerte Szolnokon a férfi vízilabda Szoltisz Kupát, miután az utolsó játéknapon a Gulyás Zoltán edző által vezetett török Galatasarayt is legyőzte. Az ezüstéremért folyó harcban a házigazda Szolnoki VSC diadalmaskodott a tavalyi BL-döntős jugoszláv Becsej együttese fölött, amelynek Kásás Zoltán személyében egyébként szintén magyar trénere van.

A Szoltisz Kupa végeredménye: 1. UVMK BauSystem Eger 10 pont, 2. Szolnoki VSC 8, 3. Naftagas Becsej (jugoszláv) 6, 4. Kontavill-Szentes 4, 5. Galatasaray (török) 2, 6. Kreuzlingen (svájci) 0.

A gólkirály 28 találattal az óbecsei Alekszander Sapics lett, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a szolnoki Kiss Zoltánt, a legjobb kapusnak pedig az egri Jászberényi Gábort ítélték.

A Pini-Kaposvár férfi röplabdacsapata továbbjutott a BEK első fordulójából, miután a vasárnapi visszavágón 3-0-ra legyőzte a vendég izraeli Hapoel Tivol Mate-Ashert. Az első mérkőzést szombaton - szintén Kaposvárott - a Mate-Asher nyerte 3-2-re. A magyar csapat a 2. fordulóban a görög Olimpiakosz Pireusszal találkozik. Az első mérkőzést december 4-én vagy 5-én Kaposvárott, míg a visszavágót december 11-én vagy 12-én Athénban rendezik.

Kosárlabda - bajnoki eredmények
férfiak: Soproni Ászok KC-ZTE KK 79-74 (44-20)
nők: Ikarus-Kodolányi KC - Soproni Postás-Tabán Trafik 39-73 (25-32)

(MTI)