Vágólapra másolva!

Kézilabdacsapataink kupameccsek előtt<br/>

Kötelező győzelmek előtt áll a Bajnokok Ligájában érdekelt három magyar kézilabdacsapat. A férfiaknál a Fotex Veszprémnek, a nőknél a Herz-FTC-nek és a címvédő Dunaferrnek mindenképpen nyernie kell vasárnap hazai pályán, hogy ne szálljanak el a továbbjutási remények. Ugyanakkor a kieséses rendszerű kupákban a hét végén pályára lépő három női együttes közül csak a DVSC-Valdor (EHF Kupa) érezheti magát biztonságban.

A Fotex az első fordulóban Belgrádban kapott ki 28-25-re, így a veszprémi csapatnak le kell győznie az orosz Kausztyik Volgogradot. A magyar bajnok két évvel ezelőtt a BL-selejtezőben már játszott mostani ellenfelével: Veszprémben 31-22-re, Volgográdban 33-29-re győzött a Fotex.

- A két világklasszis, Kulesov és Pogorelov már nem tagja annak a csapatnak, amelyik két éve játszott ellenünk - mondta Kovács László vezetőedző. - Ezzel természetesen gyengült az orosz bajnok.

A nőknél a Dunaferr SE nincs kirobbanó formában, a magyar bajnokságban két vereség, s a BL nyitófordulójában is kudarc jelezte ezt. - Tavaly mindkétszer legyőztük mostani ellenfelünket, a görög Artaszt, de nem bízhatjuk el magunkat - mondta Zsiga Gyula edző.

A magyar bajnok Orosházán játszik vasárnap, ugyanis az előző kiírásban az osztrák Hypo Niederösterreich elleni BL-elődöntőn rendbontás történt, és az EHF döntése szerint a Dunaferrnek két nemzetközi összecsapását Dunaújvárostól legalább 150 km-re kell megrendeznie.

A Herz-FTC szintén rosszul kezdett a BL-ben, viszont megnyerte, épp a Dunaferr ellen, a szerdai hazai rangadót. - Itthon nem hibázhatunk. A Skopje jó erőből álló csapat, jobb oldala rendkívül veszélyes. Bízom a játékosaimban - nyilatkozta a zöld-fehérek edzője, Németh András.

A Győr 8 gólos hátrányból kezdi a spanyol Valencia elleni nyolcaddöntő visszavágóját. - Nehéz dolgunk lesz - mondta Vanyus Attila klubelnök. - Csak akkor lehet esélyünk a továbbjutásra, ha mindenki a maximumot nyújtja, és az első félidő végén legalább 4-5 gól az előnyünk.

A DVSC vezetőedzője, Bíró Imre szerint a Mostarban megszerzett hatgólos előny elég a továbblépéshez. - Ha nem bízzuk el magunkat, nem lehet gond - jegyezte meg.

A Cornexi-Alcoának 9 góllal kellene legyőznie a dán Randerst a legjobb nyolc közé kerülésért. A székesfehérvári klub elnöke, Budai Géza mégis bizakodó. - Szerencsére Németh Helga térdsérülése rendbe jött, így vele sokkal erősebbek leszünk.

Bajnokok Ligája, 2. forduló:

férfiak, D csoport:
Fotex KC Veszprém-Kausztyik Volgograd (orosz) vasárnap, 11.30 óra

nők:
A csoport:
Herz-FTC - Kometal Skopje (macedón) vasárnap, 10.30 óra
D csoport:
Dunaferr SE-Anagenniszi Artasz (görög) Orosháza, vasárnap 17 óra

nyolcaddöntő visszavágók, nők:

KEK:
Győri Graboplast ETO KC-Eliana Valencia (spanyol) vasárnap 17.30 óra
(Az első mérkőzésen a Győr 29-21-re kikapott.)

EHF Kupa:
DVSC-Valdor-Inter Invest Mostar (bosnyák) vasárnap 16 óra
(Az első mérkőzésen a Debrecen 27-21-re győzött.)

City Kupa:
Cornexi-Alcoa - Randers HK (dán) szombat 14.45 óra
(Az első mérkőzésen a székesfehérvári csapat 28-19-re kikapott.)

(MTI)