Vágólapra másolva!

Győzött a Herz-FTC és a Fotex Veszprém a BL-ben<br/>

Vasárnap a Bajnokok Ligája második fordulójában a Herz-FTC nőikézilabdacsapata a macedón Kometal Skopjét 31-23-ra, a férfiaknál pedig a Fotex KC Veszprém az orosz Kausztyik Volgogradot 26-22-re győzte le.

Herz-FTC - Kometal Skopje (macedón) 31-23 (17-13)
Népliget, 1200 néző
góldobók: Brigovácz 9, Deli 6, Tóth, Siti 4-4, Lőwy 3, Pádár, Kökény 2-2, Kirsner 1, illetve Kiszeljova 8, Kastratovic 6, Abramova 4, Platon, Velkova, Kalinyicsenko, Csernyiseva, Pavlov 1-1

Rendkívül idegesen, kapkodóan kezdett a Ferencváros, a vendégek rendre két-három góllal vezettek. Ebben az időszakban feltűnően gyengén védekezett a hazai együttes. Később kapust cserélt Németh András vezetőedző, az addig bizonytalankodó Cioculeasa helyett Sugár állt be. A 23. percben Brigovácz góljával vezetett először a magyar csapat (11-10), majd a szünetig az alaposan feljavuló FTC négygólos előnyt szerzett.

A második játékrészben, egészen a hajráig szinte áthatolhatatlan volt a hazai védelmi fal, emellett elöl sem tétlenkedtek a Ferencváros játékosai. Az 50. percben már tíz gól is volt a különbség (27-17).

A paprikás hangulatú találkozó (13 kiállítás, egy piros lap) után Németh András elmondta: ha a hétméteresek értékesítése jobban menne, valamint az utolsó öt percben is összpontosítana a csapat, akkor már-már megalázó lett volna a különbség.

Az A csoport másik mérkőzésén:
Viborg (dán)-ASPTT Metz (francia) 20-18
A csoport állása: 1. Herz-FTC 2 pont (50-43), 2. ASPTT Metz 2 (38-39), 3. Kometal Skopje 2 (53-56), 4. Viborg 2 (45-48)

A Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapata vasárnap 26-22-re legyőzte a vendég orosz Kausztyik Volgogradot a Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában.

Fotex KC Veszprém-Kausztyik Volgograd (orosz) 26-22 (10-12)
Veszprém, 2200 néző
góldobók: Perez 8, Éles 8/2, Pásztor 5, Diaz, Oszlánczi 2-2, Petrics 1, illetve Popov 9/2, Kobin, Bocsharnyikov 5-5, Guskov, Gajno, Levsa 1-1

Jól kezdett a Veszprém, és 4-1-re elhúzott az orosz bajnoktól. Ezután érthetetlenül visszaesett a magyar csapat, amit a vendégek kihasználtak, és a 26. percben már öt góllal vezettek (12-7).

A második félidőben feljavult a Fotex védekezése és küzdőszelleme, így sikerült megfordítani a mérkőzés állását. A veszprémi együttes az 50. percben már 21-17-re vezetett.

A magyar gárda küzdelmes mérkőzésen, nagy nehezen szerezte meg első győzelmét a Bajnokok Ligája D csoportjában, amelynek következő fordulójában, jövő vasárnap a címvédő Barcelonát fogadja.

Kovács László (Veszprém): - Az első félidő közepén érthetetlenül gyengén játszottunk, fordulás után viszont küzdőszellemből jelesre vizsgáztunk, s ha nehezen is, de megnyertük a mérkőzést.

Leonyid Korosztasevics (Volgograd): - Úgy érzem, a mérkőzés elején a veszprémiek lebecsültek bennünket, amit sikerült kihasználnunk. Biztos vagyokk benne, hogy a volgogradi visszavágón nagyobb küzdelemben dől el a két pont sorsa.

*


DVSC-Valdor - Interinvest Mostar (bosnyák) 31-17 (15-8)

Debrecen, 1500 néző, jv.: Altan, Kücükjylmaz (törökök)
góldobók: Szász 9, Virág 5, Kocsik 4, illetve Rajkovic 5, Kajmak, Micsurina 4-4
kiállítások: 4, illetve 8 perc
hétméteresek: 4/4, illetve 2/2

Idegenbeli győzelme és hétközi bravúros bajnoki sikere után vasárnap is magabiztos volt a DVSC-Valdor. Az első gólját ugyan csak a 7. percben lőtte a hazai csapat és a vezetésre is a 12. Percig kellett várni, ezt követően azonban a debreceniek akarata érvényesült. Az együttes a szünetig megszerzett előnyét a második játékrészben fokozatosan növelte.

Bíró Imre (DVSC-Valdor):
- A lányok a kinti győzelem után is lelkiismeretesen álltak hozzá a játékhoz. A második félidőben olykor már közönségszórakoztató kézilabdázással sikerült nyernünk.

Ivo Kandia (Interinvest Mostar):
- A hazai vereség után nem lehettek vérmes reményeink. A Debrecen jobb csapat, mint az enyém, s ezt most újra bebizonyította.

*

D-csoport:
Dunaferr SE - Anagenniszi Artasz (görög) 41-19 (17-9)

Orosháza, 800 néző
góldobók: Megyebíróné 11, Nagy 9, Radulovics 6/4, Balogh 5, Siti 4, Pálffy 3, Farkas Á. 2, Zsemberiné 1, illetve Gkolia 7, Psatha 4, Skara, Győrffy 3-3, Skoutela 2
kiállítások: 4, illetve 16 perc, plusz végleges
hétméteresek: 4/4, illetve 2/0

Az elmúlt hetek vereségei után idegesebben kezdett a Dunaferr. Pedig Orosházán is otthon érezhette magát, mert többszáz szurkoló kísérte el. Az első percek eredményes játéka után megnyugodtak a dunaújvárosiak, s félóra alatt biztos előnyt szereztek.
A második félidő elején fokozta a tempót a Dunaferr, s jó védekezésének köszönhetően a vendégek csak két gólt lőttek negyedóra alatt. Ezután néhány percig szenvedett a hazai együttes, több gólt kapott, de a végén ismét hatalmas lett az előnye.

Zsiga Gyula (Dunaferr):
- A további munkához lendületet adhat a mostani játék. Jót tett a csapatnak a háromnapos békéscsabai összetartás.
Milea Tiberjos (Anagenniszi Artasz):
- Technikailag, fizikálisan felülmúlt bennünket a Dunaferr. Olyan különbséggel kaptunk ki, ahogy a görög bajnokságban verni szoktuk vetélytársainkat.

A csoport állása:
1. Montex Lublin
(lengyel) 4 pont (52-47)
2. Dunaferr SE 2 (67-48)
3. Podravka Koprivnica (horvát) 2 (50-44)
4. Anagenniszi Artasz 0 (40-70)

*

női KEK, nyolcaddöntő visszavágó:

Győri Graboplast ETO KC-Eliana Valencia (spanyol) 27-23 (19-12)

Győr, 2500 néző
A győri góldobók: Kulcsár 10, Horváth 7, Kereki 3, Pigniczki, Kindl, Nagy A. 2-2, Prok 1

Nagy lendülettel kezdett a győri csapat, s már korán 4-5 gólos előnyre tett szert. A 13. percben, 8-3-as hazai vezetésnél a spanyolok edzőnője időt kért, s ezzel némileg sikerült rendeznie a sorokat: a Valencia három gólra felzárkózott. Kindl beállításával valamelyest feljavult az ETO átlövőjátéka, amely az első félidő végére csaknem ledolgozta a Valenciában szerzett nyolcgólos hátrányát.

A szünet után jó ideig minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A 7-8 góllal vezető Győr azonban nem tudta átlépni saját árnyékát, úgy tűnt, a továbbjutás lehetősége megzavarta a játékosokat. A türelmesen támadó spanyolok fokozatosan csökkentették hátrányukat, míg a győrieknél az átlövők továbbra is gyengélkedtek. Ennek eredményeként a második játékrészben mindössze 8 gólra volt képes a győri együttes.
A hajrára magabiztossá váló Valencia, 52-48-as összesítéssel megérdemelten jutott tovább.

(MTI)