Vágólapra másolva!

Kézilabda: európai kupaforduló a férfiaknál<br/>

A hónap végén kezdődő női kézilabda-világbajnokság miatt idén már csak a férficsapatok számára rendeznek európai kupamérkőzéseket. A három, még érdekelt magyar együttes egyaránt hazai pályán játszik.

A program:

Bajnokok Ligája, 3. forduló, D csoport:
Fotex KC-Veszprém - Barcelona (spanyol)
vasárnap 15.00

KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE - PTA Wien (osztrák)
szombat 17.00

EHF Kupa, nyolcaddöntő 1. mérkőzés:
Pick-Szeged - Viking Stavanger (norvég)
szombat 17.00

- Mondani sem kell, hogy a Barcelona a világ egyik legjobb csapata - jegyezte meg Kovács László. - A védelme összeszokott és a támadásban is kitünően játszanak. Sajnos Tóth József múlt heti bokasérülése még mindig nem jött rendbe, ő biztosan nem játszhat. Reménykedünk, hogy a gerincbántalmakkal kezelt Mezei Richárd és a kubai Ivo Diaz pályára léphet vasárnap.

A KEK-ben a Dunaferr SE az osztrák PTA Wiennel mérkőzik a legjobb 8 közé jutásért. Sári Árpád technikai vezető szerint, ha nem bízzák el magukat, akkor a továbbjutásuk nem lehet kérdéses.

- Közepes képességű csapat a vendégünk. Elégedett lennék, ha sikerülne 8-10 gólos előnyt szerezni a visszavágóra. Szerencsére sérültünk nincs.

Az EHF Kupában - ugyancsak a nyolcaddöntőben - Szegedre látogat a norvég Viking Stavanger. Koleszár György, a Pick-Szeged vezetőedzője meg van arról győződve, hogy csapata továbblép.

- Sikerült feltérképeznünk ellenfelünket: kultúrált, modern kézilabdát játszik - mondta Koleszár. - Jó hír, hogy a korábban szívritmuszavarokkal küzdő Avar György megkapta az orvosi engedélyt, így szombaton ő is pályára léphet. Németh Attila viszont a csütörtöki edzésen térdsérülést szenvedett, nem biztos, hogy játszhat.

(MTI)