Vágólapra másolva!

A Fotex Volgográdban, a Dunaferr Bécsben győzött<br/>

A Fotex KC Veszprém férfikézilabda csapata idegenben 31-24-re legyőzte az orosz Kausztyik Volgogradot a Bajnokok Ligája D csoportjának 4. fordulójában. A Dunaferr a PTA Wient idegenben is megverte, így kettős győzelemmel jutott a KEK negyeddöntőjébe.

Kausztyik Volgograd (orosz)-Fotex KC Veszprém 24-31 (10-18)
góllövők:
Popov 8, Jezsov, Kobin, Gayno 4-4, Martinenko 2, Fjodorov, Bocsarnyikov 1-1, illetve Éles, Perez 7-7, Pásztor, Petric 6-6, Mezei 4, Diaz 1

Csak néhány percig volt kérdéses a mérkőzés győztesének kiléte, mert a határtalan lelkesedéssel, rendkívül fegyelmezetten játszó Fotex esélyt sem adott ellenfelének. Mind védekezésben, mind támadásban kiemelkedően teljesített a magyar együttes.

Kovács László, a Fotex KC Veszprém vezetőedzője: - Eddig is tudtam, hogy mire képes ez a csapat, de most végre azt nyújtották, amire képesek. Sokmozgásos, agresszív védekezésünk meghozta eredményét, és a támadásvezetések során nyoma sem volt az eddigi labdaeladásoknak, hibáknak. Örülök, hogy Petric igazolta, miért is került hozzánk.

A csoport állása:

mérkőzés

győzelem

döntetlen

vereség

gólkülönbség

pont

1. FC Barcelona

4

4

-

-

127- 88

8

2. Fotex Veszprém

4

2

-

2

105-105

4

3. Volgograd

4

1

-

3

94-109

2

4. Partizan Beograd

4

1

-

3

91-115

2

A spanyol FC Barcelona az utolsó két fordulótól függetlenül már bejutott a legjobb nyolc közé. Ha a Fotex KC Veszprém november 28-án legyőzi a jugoszláv Partizan Beogradot, akkor a magyar együttes is a negyeddöntőbe kerül.

A Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata vasárnap 27-19-re győzött az osztrák PTA Wien otthonában a KEK nyolcaddöntő visszavágóján, így a dunaújvárosi együttes kettős győzelemmel jutott tovább.

PTA Wien (osztrák)-Dunaferr SE 19-27 (8-12)
A legjobb dobók: Luzanin 4, Szilágyi 3, illetve Kertész 9, Rosta 6, Marcinkevicius 4

Az osztrák csapat egy pillanatig sem tudta megnehezíteni a Dunaferr helyzetét. A magyar együttes pihentette az első találkozón 10 gólt lövő Marosit, de így is megerőltetés nélkül győzött.

Nem jutott a legjobb nyolc közé a Pick-Szeged kézilabdacsapata a férfi EHF Kupában, miután vasárnap idegenben 27-25-re kikapott a Viking Stavangertől. A norvég csapat 56-56-os gólkülönbséggel, idegenben lőtt több góllal lépett tovább.

Viking Stavanger (norvég)-Pick Szeged 27-25 (13-14)
legjobb dobók:
Samdahl 6, Penne 5, illetve Nagy L., Bartók, Budai 6-6

A Szeged az első félidőben nagyon jól játszott, és növelte összetettbeli előnyét. A második játékrészben a lelkesen játszó norvégok megfordították az eredményt. A találkozó utolsó gólját Rosta dobta egy másodperccel a lefújás előtt.

Koleszár György vezetőedző: - Kizárólag magunkat okolhatjuk a kiesésért, hiszen a szegedi találkozón 6-8 góllal is nyerhettünk volna. Sajnos, a csapatom csak egy félidőn át tudja maradéktalanul betartani a taktikai utasításokat.

(MTI)