Vágólapra másolva!

Kézilabda: vereséggel zártuk a Karácsony Kupát<br/>

A magyar férfikézilabda-válogatott kilencgólos vereséget szenvedett a házigazda Csehországtól a Karácsony Kupa nemzetközi torna zárónapján, vasárnap Olomoucban. Ezzel eldőlt, hogy Hajdú János szövetségi kapitány együttese nem végezhet az első helyen.

Csehország-Magyarország 27-18 (15-9)
legjobb dobók:
Filip 8, Tancos, Tolar 5-5, illetve Gál, Nagy L. 4-4

Hajdú János elmondta, hogy a csapat a hosszú, közel ötórás buszozás után késve érkezett meg Olomoucba, így alig volt ideje bemelegíteni.

A cseh válogatott már a találkozó elején 5-6 gólos előnyt szerzett. A második félidő közepén a magyaroknak volt egy rövid fellángolása, két gólra megközelítették ellenfelüket, de a végjátékban újra érvényesült a csehek nagyobb rutinja.

A magyar válogatott a harmadik lett Oroszország és Csehország mögött: az oroszok az utolsó mérkőzésen kétgólos győzelmet arattak Szlovákia felett (19-17), így a nyitó napon Hajdu János szövetségi kapitány együttesétől elszenvedett vereség ellenére megszerezték az első helyet.

A torna végeredménye: 1. Oroszország 4 pont (64-62), 2. Csehország 4 (73-61), 3. Magyarország 3 (73-81), 4. Szlovákia 1 (69-75). Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény döntött (Oroszország-Csehország 18-17).

(MTI)

Korábban:

A magyar férfikézilabda válogatott döntetlent játszott a házigazda Szlovákia ellen a négy együttest felvonultató Karácsony Kupa szombati 2. fordulójában Vágbesztercén.