Vágólapra másolva!

Válogatott győzelem Élessel<br/>

A magyar férfikézilabda-válogatott biztosan győzte le Litvániát világbajnoki selejtezőn szombaton Cegléden. Hajdu János szövetségi kapitány csapata vasárnap újra megmérkőzik riválisával.

1. csoport, 3. forduló:

Litvánia-Magyarország 18-25 (9-14)
Cegléd, 1200 néző, V: B. és M. Nacevski (macedónok)
Litvánia: Vaskevicius - Rasikevicius (2), Martinkevicius (3), Frolovas (4), Stelmokas (3), Klinkiauskas (1), Cerniauskas (2)
cserék: Petkevicius (kapus), Ziura (2), Andriuska, Raudenas, Daugela (1)
Magyarország: Szathmári - Kertész (3), Kotormán (7), Rosta (2), Éles (4), Bajusz,
Pásztor (6/3)
cserék: Gál (1), Décsi, Kuzmicsov (2)
hétméteresek: 0, illetve 5/3
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A válogatottba visszakerült Éles, valamint Kertész góljával kis előnyt szerzett a magyar csapat, de a litvánok - akiknek a kiírás szerint ez hazai mérkőzésnek számított - egyenlítettek. Kotormán villanásaival megint a Hajdu-alakulat vezetett, ám egyik csapat sem támadott jól, viszonylag sok volt a hiba. A félidő derekán az év férfi játékosának választott Pásztor magára talált, és máris 7-4 lett. A későbbiek során is bizonytalankodott a litván védelem, ezt kihasználta a tényleges házigazda, s a 23. percben 12-6-ra alakult az állás. A szünetig az emberelőny ellenére sem nőtt a különbség a két csapat között.

A második játékrész elején Kuzmicsov két betörése révén minden addiginál nagyobb lett a különbség (17-10). A litvánok kettős emberelőnyben sem tudták csökkenteni hátrányukat, mert Szathmári remekelt. Egészen addig tartotta előnyét a magyar együttes, amíg a vendégek védőfalukkal a 9 m-es vonal elé nem jöttek ki. Ez a taktika nem kedvezett a magyar csapatnak, amely több támadás is gól nélkül fejeződött be, de a vendégek sem tudták belőni helyzeteiket.

Hajdu János szövetségi kapitány: - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Meglepett a támadó játékunk hatékonysága, ugyanis ilyen felállásban még soha nem léptünk pályára. A védekezésünk jó volt, Szathmári remekelt a kapuban.

A találkozó előtt elnökségi ülést tartott a magyar szövetség. Az MKSZ 2004-ig átfogó koncepciót dolgozott ki az utánpótlás-fejlesztésről. A program 30-40 millió forintba kerül, az összeg egy részét a közeljövőben létrehozandó alapítvány segítségével kívánják előteremteni.

(MTI)

Ajánló: