Vágólapra másolva!

Reménykedő Dunaferr, reményt vesztett Fradi a nőikézilabda-BL-ben<br/>

Közel három hónap szünet után pénteken folytatódik a női kézilabda Bajnokok Ligája. A címvédő Dunaferr SE és a magyar bajnokságban vezető Herz-FTC a 3. fordulóban egyaránt idegenben lép pályára.

Közös a magyar indulókban az is, hogy az 1999/2000-es BL-kiírásban eddig ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottak: az idegenbeli találkozójukat elveszítették, míg a hazait megnyerték.

A dunaújvárosiak a horvát Podravka Koprivnica otthonában lépnek pályára pénteken (18.00). A Dunaferr az elmúlt évadban minden hazai és nemzetközi babért learatott (magyar bajnokság és kupa, BL- és Szuperkupa), de a magyar NB I őszi szezonjában a Győrtől és az FTC-től is kikapott.

Zsiga Gyula vezetőedző gondjait növeli, hogy a balszélső Gaál Andreát szerdán megműtötték. A magyar klubot viszont erősíti a válogatott Farkas Ágnes, aki az elmúlt idényben éppen a Koprivnicánál szerepelt. "Úgy érzem, sikerült felkészülnünk ellenfelünk játékából. Ha jó napot fogunk ki, nyerhetünk. Gál Andreán kívül mindenki egészséges" - nyilatkozta Zsiga Gyula.

A Herz-FTC a dán Viborg HK-hoz látogat, a vasárnapi mérkőzés 14.15 órakor kezdődik. Németh András vezetőedző elmondta: nincs esély a világ egyik legjobbjának számító Viborg ellen.

Szerdán a Cornexi ellen kapott ki először a bajnokságban a listavezető Ferencváros, ráadásul két játékosa is súlyosan megsérült. Pásztor Zsófiának kézfején eltörött a csont, Lőwy Dórának pedig elülső keresztszalag-szakadás és belső oldalszalag részleges szakadás van a jobb térdében. A Herz-FTC kézilabda-csapatának válogatott balszélsője a legrosszabb esetben hat hónapig nem játszhat.

Lőwyt csütörtökön délelőtt dr. Knoll Zsolt, a Szent János Kórház ortopéd traumatológusa műtötte. Az orvos elmondta, hogy játékos térdében a teljesen elszakadt keresztszalagot pótolni kellett.

- Úgy tűnik, hogy nem lesz 12 hadra fogható játékosom. Először magamba, majd a lányokba kell lelket öntenem - nyilatkozott Németh András.

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a tavalyi világbajnokságon újoncként az All-Star válogatottba beválasztott Lőwy a szeptemberi sydneyi olimpiára már teljesen felépül.

A magyar érdekeltségű csoportok állása a 2. forduló után:

A csoport: 1. Herz-FTC 2 pont (50-43), 2. ASPTT Metz (francia) 2 (38-39), 3. Kometal Skopje (macedón) 2 (53-56), 4. Viborg HK 2 (45-48)

D csoport:1. Montex Lublin (lengyel) 4 pont (52-47), 2. Dunaferr SE 2 (67-48), 3. Podravka Koprivnica 2 (50-44), 4. Anagenniszi Artasz (görög) 0 (40-70)

(MTI)

Korábban:

Már nem százszázalékos a Herz-FTC nőikézilabda-csapata az NB I-ben. A fővárosi együttes szerdán a Cornexi-Alcoától kapott ki Székesfehérváron. A találkozón súlyos térdsérülést szenvedett Lőwy Dóra, a fővárosi együttes válogatott balszélsője.