Vágólapra másolva!

Hajdu a németektől tart<br/>

Hajdu János, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kijelentette: - A németeket jó lenne elkerülni, mert az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményük kisiklás. - mondta a kapitány, a 2001-es franciaországi világbajnokságra jutásért vívott párosmérkőzésekről.

- Nincs kimondott kedvenc, akit ellenfélnek kívánnék, csak az biztos, hogy a németeknek nem örülnék - mondta Hajdu János. - Nyárra nagyon erősek lesznek, az Eb-n hiányzókat újra behívják a válogatottba.

A horvátországi kontinensversenyen a csoportmérkőzések végeztével dőlt el, hogy Dánia, Izland, Németország, Norvégia, Portugália és Ukrajna közül kerül ki a magyarok ellenfele a júniusi playoff-ban. Az Eb-n szereplő hat gárda mellé sorsolják majd a selejtező-csoportok győzteseit: Magyarországot, Csehországot, Svájcot, Jugoszláviát, Lengyelországot, valamint a legjobb csoportmásodik Macedóniát. A júniusi párharcok győztesei kvalifikálják magukat a jövő évi franciaországi vb-re. Minden esetben az Eb-n szereplők játsszák az első találkozókat idegenben, vagyis a selejtezőben szerepelt magyarok hazai pályán kezdenek.

Az Eb-n vasárnap eldől az is, hogy a horvát vagy a szlovén válogatott jut-e ki a 12 csapatos sydneyi olimpiára. Az ötkarikás játékokra eddig Svédország, Oroszország, Jugoszlávia, Spanyolország, Németország, Franciaország, Egyiptom, Kuba, Ausztrália és Tunézia szerzett kvótát. A fennmaradó egy helyről a szintén most zajló ázsiai kontinensverseny dönt.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja