Vágólapra másolva!

BL-meccsek előtt a magyarok<br/>

A Bajnokok Ligájában érdekelt mindkét magyar nőikézilabda-csapat szombaton idegenben lép pályára: a címvédő Dunaferr számára csak a győzelem elfogadható a görög Anagenniszi Artasz ellen, míg a tartalékos Herz-FTC-re nagyon nehéz összecsapás vár a macedón Kometal Skopje otthonában.

A dunaújvárosiaknál kedden edzőváltás volt, az eddigi sikerkovács, Zsiga Gyula távozott, utódja a korábbi kapusedző, Bakos István lett. - Bárhol lépünk pályára, mindig a győzelemre hajtunk - mondta az első nemzetközi mérkőzésére készülő Bakos István. A két csapat november 7-én már találkozót egymással, akkor a Dunaferr 41-19-re győzött Orosházán.

Németh Andrásnak, a Ferencváros mesterének sok gondja van. A meghatározó játékosok - Lőwy, Bartek, Dumitru és Pásztor - sérülése mellett a vasárnapi, Viborg elleni fiaskó után a vártnál egy nappal később ért haza az együttes, így kevesebb idő maradt a gyakorlásra. - Az új felállásban ellentmondásos arcát mutatta a társaság a Viborg ellen - mondta Németh. - Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont rengeteg volt a hiba. Örvendetes lenne, ha Skopjéban a dániai első 30 percéhez közeli teljesítményt nyújtanánk. Egyelőre még én sem tudom, mire képes a csapat - fejtette ki a szakvezető. Az FTC november 7-én 31-23-ra verte a Népligetben a Skopjét.

A magyarok mérkőzései és a csoportállások a 3. forduló után:

A csoport:
Kometal Skopje (macedón) - Herz-FTC, szombat 19.30 óra

A csoport állása:
1. ASPTT Metz (francia) 4 pont (66-58)
2. Viborg HK (dán) 4 (72-69)
3. Herz-FTC 2 (71-70)
4. Kometal Skopje 2 (72-84)

D csoport:
Anagenniszi Artasz (görög) - Dunaferr SE, szombat 18 óra

A csoport állása:
1. Montex Lublin (lengyel) 6 pont (90-75)
2. Podravka Koprivnica (horvát) 4 (77-68)
3. Dunaferr SE 2 (91-75)
4. Anagenniszi Artasz 0 (68-108)

(MTI)

Ajánló:

A kézilabdacsapat honlapja