Vágólapra másolva!

Dunaferr: Kiss Szilárd az új vezetőedző<br/>

Az idény végéig Kiss Szilárd lesz a Dunaferr SE nőikézilabda-csapatának vezetőedzője.

A klub vezetői a tervezettnél egy nappal korábban, már kedden döntöttek az új tréner személyéről, aki február 16-án mutatkozik be a csapat tagjainak. A szakember segítője Bakos István lesz.

Bakost február 1-jén, Zsiga Gyula szerződésbontása után ideiglenesen bízták meg a vezetőedzői teendőkkel, kedden még ő ül a kispadon a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésen.

Kiss szerződése június 30-ig szól. A szerződő felek megegyeztek abban, hogy a megbízás meghosszabbításának feltételeiről a hazai és nemzetközi eredmények ismeretében júniusban ülnek le egymással tárgyalni.

Kiss Szilárd elmondta: csapatát képesnek tartja a korábban megfogalmazott célok elérésére.

- Bajnoki címet és Magyar Kupát szeretnénk nyerni, ezenkívül a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutás a cél. Kiváló, jól felkészített csapatot vettem át. A bajnokságban és a BL-ben az eddigi 2-2 vereséget átmeneti megtorpanásnak tartom. Legfontosabb, hogy ne okozzak törést a munkában. Hitet kell adnom a játékosoknak, hogy a továbbiakban is ugyanolyan önbizalommal lépjenek pályára, mint tették az előző szezonban, amikor itthon és külföldön mindent megnyertek - mondta az 56 éves tréner.

Kiss Szilárd hozzátette: a továbbiakban is ellátja a férfi ifjúsági válogatott edzői teendőit.

(MTI)

Korábban:

A Dunaferr SE nőikézilabda csapata 27-21-re nyert a Bajnokok Ligája 4. fordulójában a görög Anagenniszi Artasz otthonában. Kikapott viszont a macedón Kometal Skopje otthonában a Herz-FTC női kézilabda-csapata. [február 5.]