Vágólapra másolva!

Nehéz ellenfelek a kézilabda-kupacsapatok előtt<br/>

Négy magyar kézilabdacsapat is pályára lép a hétvégén az európai kupaküzdelmek során. A férfiaknál a negyeddöntők első mérkőzését rendezik szombaton: a Fotex KC Veszprém a horvát Badel Zagrebet fogadja a Bajnokok Ligájában, a KEK-ben a Dunaferr SE a német TBV Lemgóhoz látogat. A női BL-ben érdekelt Herz-FTC és a címvédő Dunaferr vasárnap a csoportjukat vezető francia ASPTT Metzet, illetve a lengyel Montex Lublint látja vendégül.

Kovács László, a Fotex vezetőedzője elmondta, a tavalyi döntős Zagreb legyőzése nagy fegyverténynek számítana.

- Ellenfelünk nagyon erős, több világsztár is játszik a horvát csapatban. Csak komoly összpontosítással lehet őket meglepni. Úgy érzem, van esélyünk a győzelemre - mondta Kovács László, aki még hozzátette: egyedül a kapus Fazekas Nándor sérült.

A Dunaferr SE és a Lemgo is egy-egy "vezéráldozattal" készül a párharcra. A dunaújvárosiaknál Achilles-ín-sérülés miatt nem léphet pályára Marosi László, aki korábban éppen a német együttesben szerepelt. A lemgóiak közül a világsztár Daniel Stephan hiányzik majd, akinek nemrég műtötték a kezét. Skaliczki László, a dunaújvárosiak vezetőedzője szerint a továbbjutásra mindkét csapatnak 50 százalék esélye van.

A Herz-FTC csoportjában az eddigi négy forduló során kizárólag hazai győzelmek születtek, így a továbbjutást illetően az egymás elleni gólkülönbségeknek csökken a jelentősége. A Ferencváros népligeti otthonába az a francia ASPTT Metz látogat, amely október 31-én 20-19-re verte Németh András csapatát.

- Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen több kulcsjátékos még mindig sérült. Lőwy, Pásztor, Bartek és Dumitru nem játszhat. A francia csapat gyors lerohanással lephető meg - így Németh András.

A dunaújvárosiaknak a vasárnapi Lublin elleni összecsapás azért különösen fontos, mert ha a héten kinevezett Kiss Szilárd csapata pontot szerez, akkor a Podravka Koprivnicával szemben - az utolsó fordulóban - a minimális siker is továbbjutást ér. Lublin-győzelem esetén a Dunaferr csak akkor kerül a nyolc közé, ha a horvát riválist három gólnál nagyobb különbséggel veri, lévén, hogy a két csapat első összecsapását 27-24-re nyerte a Podravka.

- A Lublin is három góllal vert minket, így ha most ennél jobban győzzük le őket, akkor még a csoportgyőzelem sem elérhetetlen. Persze ehhez az is kell, hogy a lengyel gárda hatalmas meglepetésre később kikapjon a görög Artasztól - vélekedett Kiss Szilárd.

A magyarok hétvégi programja:

férfiak, negyeddöntő, első mérkőzések:
Bajnokok Ligája:
Fotex KC Veszprém - Badel Zagreb (horvát), szombat 17 óra
KEK:TBV Lemgo (német) - Dunaferr SE, szombat 20 ó

nők, Bajnokok Ligája, 5. forduló:
A csoport:
Herz-FTC - ASPTT Metz (francia), vasárnap 15 ó
A csoport állása: 1. Metz 6 pont (90-76), 2. Viborg HK (dán) 4 (90-93), 3. Kometal Skopje (macedón) 4 (101-108), 4. Herz-FTC 2 (95-99)
D csoport:
Dunaferr SE - Montex Lublin (lengyel), vasárnap 17 ó
A csoport állása: 1. Lublin 8 pont (119-91), 2. Dunaferr SE 4 (118-96), 3. Podravka Koprivnica (horvát) 4 (93-97), 4. Anagenniszi Artasz (görög) 0 (89-135)

(MTI)

Korábban:

A legjobb nyolc közé jutott a Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém férfikézilabda csapata, miután vasárnap, az 5. fordulóban legyőzte a vendég jugoszláv Partizan Beogradot. [1999. november 28.]