Vágólapra másolva!

Sovány Fotex-győzelem a BL-ben<br/>

A Fotex KC-Veszprém férfikézilabda csapata kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a horvát Badel Zagreb elleni szombati veszprémi mérkőzésen.

Fotex KC-Veszprém - Badel Zagreb (horvát) 27-25 (13-12)
Veszprém, 2000 néző
Veszprém: Szathmári - Oszlánczi 3, Éles 4/1, Diaz 3, Mezei 5, Perez 5, Pásztor 7/1, cserék: Csoknyai, Kis, Petric
Zagreb: Lavrov - Dzomba 4, Maglajlija, Jovic 1, Tomljanovic, Jelcic 1, Kulicsenko 7, cserék: Kelentric (kapus), Saracevic 9/2, Bilic, Sprem 2, Valcic 1
hétméteresek: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 8 perc
További eredmény: Zaporozsje (ukrán) - Barcelona (spanyol) 17-23 (7-11)

Fotó: Balogh László/Reuters

A Fotex kubai légiósa, Perez a horvát
védők satujában

Ebben az időszakban gyengén védekezett a Fotex, a vendégek többször törték fel a gyenge védőfalat. Különösen a 39 éves Saracevic volt elemében: 25 perc alatt csapata 10 góljából ötöt lőtt. Arról, hogy a Fotex vonulhasson előnnyel pihenőre, Éles gondoskodott: a csapatkapitány 7 másodperccel a szünet előtt lőtt távolról Lavrov kapujába.

A második játékrészt emberelőnyben kezdte a Badel és a 33. percben - először a mérkőzés folyamán - a vezetést is megszerezte (13-14). Ezután Szathmári védései és Pásztor góljai révén újra a Veszprémé volt az előny. A 38. percig 18-15-re elhúzott a magyar bajnok, ekkor az orosz Kulicsenko tartotta a lelket a Zágrábban, szinte csak ő dobott gólt Szathmárinak.

A félidő derekán a Veszprém létszámfölénybe került, ezalatt újra visszaállt a négygólos különbség (24-20). Ezután több támadás is gól nélkül fejeződött be mindkét oldalon, az ötperces gólcsendet Valkic törte meg. A Fotex emberhátránya alatt sem adott le vezetéséből. A találkozó utolsó két percében két gólt is dobott a Badel, így alakult ki a 27-25-ös végeredmény.

A két együttes tavaly a BL alapszakaszában találkozott, a veszprémi első mérkőzésen pontosan ugyanez lett a végeredmény, akkor a visszavágón 19-18-ra nyertek a zágrábiak, és akkor mindkét együttes továbbjutott. Jövő vasárnap (18 órai kezdettel) a horvát fővárosban ismét bravúrt hajthat végre a magyar sztárcsapat.

Kovács László (Fotex KC-Veszprém): - A támadójátékunkkal elégedett vagyok, különösen a két szélső, Pásztor és Oszlánczi nyújtott kimagasló teljesítményt, ellenben a védekezés hagyott kívánnivalót maga után. Nem volt meg a kapus és a fal közötti összhang. Nagyon nehéz visszavágóra számítunk Zágrábban. A játék képe alapján akár öt góllal is győzhettünk volna.

***

Kikapott a Dunaferr SE férfi kézilabda-csapata a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén a német TBV Lemgo otthonában szombaton.

TBV Lemgo (német)-Dunaferr SE 26-23 (12-12)

Góldobók: Sinjak 8, Zerbe 6, Khermann 5, Pogorelov 4, Koke 2, Walther 1, illetve Mocsai 8, Gál 4, Rosta, Gál 3-3, Marcinkevicius, Kertész 2-2, Tóth 1

A Dunaferr szerezte meg a vezetést, de később a Lemgo vette át az irányítást. Fej-fej mellett haladt a két csapat. A legnagyobb különbség csupán két gól volt a hazaiak javára (9-7). A válogatott Décsi nagyon jól játszott egészen a 26. percig, ekkor egy betörés után rosszul esett, a bal kezén nyílt törést szenvedett, emiatt közel tíz percig állt a játék. A szünetig sikerült a magyar együttesnek az egyenlítést.

A második játékrész elején elhúzott a hazai csapat, (42. perc 19-16), azonban az 51. percben egyenlített a Dunaferr (21-21). A hajrában minden addiginál nagyobb lett a különbség (26-22), de az utolsó percben a magyar együttesnek sikerült három gólra felzárkózni.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Dunaújvárosban.

(MTI)