Vágólapra másolva!

A válogatott megcsúszott az olajon<br/>

A Svájc elleni, szerdai idegenbeli Eb-középdöntő mérkőzésre készülő magyar férfikosárlabda-válogatott vasárnap egypontos vereséget szenvedett (72-73) a bajnokság éllovasától, a Szolnoki Olaj KK-tól.

- Az ellenfél azt a teljesítményt nyújtotta, amit vártam, s ami a svájciak stílusára is jellemző - nyilatkozott Mészáros Lajos szövetségi kapitány, közvetlenül az edzőmérkőzés után. - Jól védekezett és fegyelmezetten támadott a Szolnok, míg a mi játékunkban akadt hiba, elsősorban a mezőnyben - ismerte el Mészáros.

A szakvezető a válogatottból Sitku Ernő és Halm Roland játékát dicsérte, majd sajnálkozott amiatt, hogy a francia Pau Ortheztől a héten menesztett center, Gulyás Róbert csak keveset, 4-5 percet tudott játszani a hosszú utazás miatt. Mészáros elégedett volt a vasárnapi edzőmérkőzéssel, mint elmondta, kiválóan szolgálta a felkészülést a Svájc és Anglia elleni két Eb-középdöntőre.

A szövetségi kapitány kijelölte a Svájc elleni 10 fős keretet: Gulyás Róbert, Czigler László, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Halm Roland, Kálmán László, Gémes Levente, Trummer Rudolf, Németh István, Fodor Gergely.

A magyar válogatott hétfő reggel utazik Svájcba, ott csatlakozik a csapathoz az NBA-szerződésre váró Dávid Kornél is.

(MTI)

Ajánló:

Az EuroBasket magyar vonatkozású oldalai