Vágólapra másolva!

Anglia ellen javíthatnak a kosarasok<br/>

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a szerdai, Svájc elleni vereség után szombaton az FTC népligeti sportcsarnokában Anglia ellen játszik. Mészáros Lajos szövetségi kapitány az újabb Eb-középdöntő előtt még nem jelölte ki 10 fős keretét.

Dávid Kornél, az észak-amerikai profibajnokság első magyar játékosa hosszú idő után először lép újra pályára hazai közönség előtt. Közel egy hónapja nincs csapata, és szerdán Svájc ellen is csak 10 percet játszott, nem a tőle elvárható teljesítményt nyújtva.

Hasonlóan kevés ideje volt a bizonyításra a francia Pau-Ortheztől az elmúlt héten menesztett centernek, Gulyás Róbertnek is.

- A csapat összeállítása, eredményessége a szakvezető felelőssége - szögezte le Mészáros Lajos. - Remélem, a hátralévő edzéseken sikerül beépítenünk a csapatba mindkét játékost.

A két kosaras véleménye: nincs sértődöttség, az angolok ellen jól akarnak játszani.

Dávid Kornél egyébként továbbra is ajánlatra vár Amerikából, szeretne újra NBA-játékos lenni. Gulyás határozottan kijelentette: nem akar a magyar bajnokságban játszani, akár 4-5 hónapig is kitart a türelme, míg újabb külföldi lehetőség kínálkozik számára. Közben mindketten egyéni edzésterv alapján gyakorolnak.

(MTI)