Vágólapra másolva!

Szlovén bírók a jégkorongdöntőben<br/>

Szlovén játékvezetők fognak közreműködni a hétfőn kezdődő Dunaferr SE - Ferencváros-Whirlpool jégkorongbajnoki döntő valamennyi mérkőzésén.

A klubok eredeti elképzelése szerint a négy győzelemig tartó finálé páros sorszámú találkozóin dirigáltak volna szlovének magyar vonalbírókkal. Ezt a variációt támogatta az elnökség is.

Oltyán József, a JT elnöke viszont más álláspontot képviselt. Kijelentette: ha egyes mérkőzéseken külföldieket alkalmaznak, magyar játékvezetők a többin sem szerepelnek. Oltyán elmondta: semmi sem indokolja a magyarok mellőzését, mert szakmailag, fizikálisan és erkölcsileg is felkészültek a feladat állátásra.

A szövetség vezetősége végül mégis úgy döntött, hogy - a döntős csapatok költségén - szlovén bírói hármasokat hoz a legalább négy, legfeljebb hét mérkőzésig tartó sorozatra. Inotay Balázs, a magyar szövetség elnöke sajnálatosnak tartja a kialakult helyzetet.

- A közhangulat miatt határozott úgy az elnökség, hogy külföldi bírók bevonásával rendezzék a döntőt, de természetesen a magyar játékvezetők is kaptak volna mérkőzéseket. Sajnos ez nem tetszett a JT-nek, amely úgy foglalt állást, hogy magyar bírók nem vesznek részt a finálén - mondta Inotay.

Pénteken hivatalossá vált a hétfőn kezdődő bajnoki döntősorozat órára lebontott programja.

A négy győzelemig tartó finálé menetrendje:
február 28., hétfő: Dunaferr-FTC, Dunaújváros 17.15 (MTV2)
február 29., kedd: FTC-Dunaferr, Székesfehérvár 17.15 (MTV2)
március 2., csütörtök: Dunaferr-FTC, Dunaújváros 17.30
március 3., péntek: FTC-Dunaferr, Székesfehérvár 17.30
március 5., vasárnap: Dunaferr-FTC, Dunaújváros 14.15 (ha szükséges, MTV2)
március 6., hétfő: FTC-Dunaferr, Székesfehérvár 17.30 (ha szükséges)
március 8., szerda: Dunaferr-FTC, Dunaújváros 17.30 (ha szükséges)

(MTI)

Korábban:

A Ferencváros-Whirlpool jégkorongcsapata a hétfőn kezdődő Dunaferr elleni bajnoki döntő valamennyi hazai mérkőzését Székesfehérváron rendezi - jelentette be csütörtökön Mihók Béla, a fővárosi együttes szakosztályvezetője.