Vágólapra másolva!

Férfikézilabda: Dunaferr-bravúr és Fotex-kudarc<br/>

A Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata a legjobb négy közé jutott a Kupagyőztesek Európa Kupájában, miután a negyeddöntő visszavágóján fölényesen legyőzte a német TBV Lemgót Dunaújvárosban. A Fotex Veszprém ugyanakkor 30-26-ra kikapott Zágrábban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második mérkőzésén, így nem jutott tovább.

férfi KEK, negyeddöntő, visszavágó:
Dunaferr SE-TBV Lemgo (német) 23-16 (11-10)
Dunaújváros, 1500 néző, V: Poritov, Medvegyev (oroszok)
Dunaferr: Hernandez - Kertész 6/2, Mocsai 4, Kuzmicsov 7, Rosta 2, Martinkevicius, Bene 1, csere: Vaskevicius (kapus), Gál 2, Kemény, Tóth 1, Károlyfi
Lemgo: Fort Mauri - Tempelmeier 2, Zerbe 3, Pogorelov 3, Szinjak 5, Lause, Koke, csere: Grosser (kapus), Walther, Kehrmann 3/3
kiállítások: 4, illetve 14 perc
hétméteresek: 2/2, illetve 4/3

A Dunaferr honosított magyarja,
Kuzmicsov Szergej

A folytatásban fej-fej mellett haladt a kép csapat. Kertész két villanása után megint elérhető közelségbe került a továbbjutás, de többször is megremegett a magyar játékosok keze. Az 50. percre 18-15-re elhúzott a Dunaferr, majd öt perccel a lefújás előtt Kuzmicsov révén már 21-16 volt az állás. A németek kapkodtak és a kemény védekezése miatt alig tudtak kapura dobni. A magyar gárda a végén még emberhátrányban is növelte előnyét.

Skaliczki László, a Dunaferr SE vezetőedzője: - Védekezésben kitűnőre vizsgáztunk, a falban csupaszív játékosok álltak, Hernandez pedig szenzációs volt. Sajnos az első félidő második részében visszaestünk, ezért a szünetben arra kértem a játékosokat, hogy továbbra is higgyenek a továbbjutásban. A folytatásban már minden remekül működött.

Négygólos vereséget szenvedett vasárnap Zágrábban a Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapata a Badel Zagreb együttesével szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 55-53-as összesítéssel kiesett.

Bl-negyeddöntő, visszavágó:
Badel Zagreb (horvát) - Fotex KCV 30-26 (16-12)
a magyar csapat gólszerzői:
Éles 7, Perez 6, Pásztor és Mezei 4-4, Oszlánczi 3, Diaz és Petrics 1-1

Zdravko Zovko, a horvát csapat edzője a visszavágó előtti nyilatkozataiban nem titkolta csapata taktikáját: minél előbb kétgólos előnyt szerezni a magyarokkal szemben, és megakadályozni, hogy a Fotex 25-nél többet lőjön.

A horvát csapat a zágrábi Sportpalotában négyezer néző előtt csak a találkozó 16. percében jutott kétgólos előnyhöz, amikor 7-5 volt az állás. A magyar csapat a mérkőzés elején egyszer vezetett, - Jovic góljára Diaz, majd Pásztor válaszolt -, ezután azonban a horvát csapat végig diktálta a tempót, és nem is engedte ki a kezéből a vezetést.

Az első játékrészben a horvátok végig tartani tudták 2-3 gólos előnyüket. Két büntetőt is értékesítettek, míg a magyar csapat kétszer hibázott. A találkozó 23. percében a horvátok már 12-8-ra vezettek, amikor Éles és Mezei gyors találataival ismét feljöttek a magyarok. A Badel ezután két büntetőt értékesített, így 16-12-vel zárult a félidő.

A szünet után a magyar csapat erősített, és 10 perc alatt hat gólt szerzett, míg a horvátok csak hármat. Oszlánczi azonban újabb büntetőt hagyott ki, ennek ellenére a 40. percben 19-18-as állásnál még úgy látszott: a magyarok kicsikarják a továbbjutást. Diaz kiállítása után azonban a horvátok hamar 22-18-ra növelték előnyüket, és kapusuk egymás után több olyan lövést is hárított, amelyet a magyar szurkolók már gólnak láttak. A 49. percben Perez 23-22-re alakította az állást, ám a magyar csapat lendületét megtörte Kis Ákos végleges kiállítása. Másfél perccel a találkozó vége előtt 30-26 volt az állás, ami már nem változott.

(MTI)

Ajánló:

A kézilabda-szakosztály honlapja

Korábban:

Az európai kézilabda-kupákban hétvégén a férfiaknál a negyeddöntők visszavágóit, a nőknél a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulóját rendezik.