Vágólapra másolva!

Lépéselőnyben a Dunaferr<br/>

A Dunaferr SE nyerte a négy győzelemig tartó jégkorong bajnoki döntő első mérkőzését a Ferencváros-Whirlpool ellen hétfőn, Dunaújvárosban.

döntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE - FTC-Whirlpool 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Dunaújváros, 3000 néző
gólütők: Veselovski (17., 30.), Kővágó (31.), Borsos (51., 60.)

Mezőnyfölényt harcolt ki a Dunaferr, de komoly gólveszélyt nem sikerült teremtenie az FTC kapuja előtt. Ugyanakkor az esélytelenebbnek tartott ferencvárosiak szórványos ellentámadásaik során akár a vezetést is megszerezhették volna. A 13. percben például Farkas a kapuvasat találta el. A 17. percben Bali kapu mögül visszatett korongját Veselovski kapásból vágta a hálóba (1-0).

A második harmadban szintén a hazaiak veszélyeztettek többet és Veselovski révén emberhátrányból növelték előnyüket, 26 másodperc múlva Bernei kapus hibáját pedig Kővágó használta ki (3-0). Az FTC-nek csak elvétve akadtak lehetőségei, igazából nem tették próbára Berényi reflexeit.

Az utolsó 20 percben változatlanul a dunaújvárosiak birtokolták többet a korongot, támadásaik során azonban sokszor túlcifrázták a legnagyobb helyzeteket is. Az 51. percben Borsos éles szögből értékesített egy emberelőnyös szituációt (4-0). A hajrában Berényi kapus Kaszalához passzolt, aki remek ütemben ugratta ki Borsost, a Dunaferr csatára magabiztosan lőtt a hálóba (5-0).

A finálé következő párharcát kedden 17.15 órakor Székesfehérváron rendezik.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapja