Vágólapra másolva!

Újra a válogatottal készül Benedek<br/>

Augusztus óta először gyakorol az olimpiára készülő férfivízilabda-válogatottal Benedek Tibor, akinek április végén jár le a doppingesete miatti eltiltása. A kétnapos margitszigeti felkészülésen 20 játékos áll Kemény Dénes rendelkezésére.

Benedek újra edzésben

A kapitány az elmaradt horvátországi táborozást helyettesítő program első napján a megjelentek fizikai állapotát mérte fel, este pedig kétkapus játék következett. Keddre ugyancsak két 3-3 órás edzést tervez: előbb az emberelőnyök és -hátrányok gyakorlásáé lesz a főszerep, majd a tavaly - az Európa-bajnoki és Világ Kupa-győzelem alkalmával - már bevált taktikai elemek felfrissítése következik.

Kemény Dénes speciális edzéstervről is gondoskodik pólósai számára, miután a tavaszi idényt klubcsapataikban töltik majd a játékosok. Erre azért van szükség, mert legközelebb csak június végén gyűlik össze a keret, hogy megkezdje a közvetlen felkészülést Sydneyre. Addig - ha eredményesek lesznek a tárgyalások - legfeljebb a jugoszlávok elleni barátságos mérkőzésre kerül sor.

Az Eb- és VK-sikerben szerepet vállaló 16 játékos közül csak Varga Zsolt (Mladost Zagreb) és Molnár Tamás (Jug Dubrovnik) nem tart most társaival, mert rájuk szerdán bajnoki találkozó vár. A többi tavalyi válogatott mellé meghívottak, akik a Margitszigeten készülnek: Pelle, Regős, Madaras, Varga Zsolt, Varga Tamás, illetve Benedek.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapja