Vágólapra másolva!

Nőikézilabda: Dunaferr-henger a kupában<br/>

Európa nyolc legjobb nőikézilabda-klubcsapata közül kettő szerdán, Dunaújvárosban mérte össze erejét. A címvédő Dunaferr SE kiütéses győzelmet aratott a rivális Herz-FTC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Női MK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE - Herz-FTC 31-17 (16-10)
Dunaújváros, 800 néző
góldobók: Siti B. 7, Radulovics 7/1, Ferling 5, Balogh 4, Szologub, Nagy 3-3, Zsemberyné 2, illetve Pádár 5, Deli 4/2, Tóth, Kökény, Siti E. 2-2, Kirsner, Brigovácz 1-1
kiállítások: 12, illetve 2 perc
hétméteresek: 2/1, illetve 9/2

Megilletődötten kezdett az FTC, támadásban és védekezésben is lényegesen határozottabb volt a címvédő Dunaferr. A hazaiak a korán megszerzett 2-3 gólos előnyüket a 19. percig tartották. Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, csak a kapusok, Farkas A. és Sugár játszottak jól. A dunaújvárosiak több emberhátrányuk miatt megtorpantak, de a fővárosiak erejéből csak arra tellett, hogy 8-7-re jöjjenek fel. Azonos létszám mellett pillanatok alatt 12-7-re elment a Dunaferr, főleg az átlövő Ferling jeleskedett a gólszerzésben, ötször volt eredményes az első 30 percben.

A második játékrészre cserékkel próbált frissíteni Németh András, a vendégek vezetőedzője, de ez sem volt hatásos az egyre jobban magára találó hazaiakkal szemben. Farkas Andreának szinte nem lehetett gólt dobni. A 38. percben már kétszámjegyű volt a különbség a Dunaferr javára (21-11). Az FTC nem tudott faragni a hátrányából, mert a játékosok - elsősorban támadásban - nem összpontosítottak eléggé. Az utolsó 10 percben a dunaújvárosiak átlövője, Radulovics parádésan szerepelt, képtelenség volt hárítani hatalmas erejű kísérleteit.

A párharc visszavágóját március 8-án rendezik az FTC Népligeti otthonában.

Kiss Szilárd, Dunaferr SE: - Ritkán van olyan egy csapat életében, hogy minden sikerül, most ez történt velünk. A Ferencváros nem tudott élni veszélyes fegyverével, a gyors indítással, mert a második félidőben szinte valamennyi támadásunkat góllal fejeztük be.

Németh András, Herz-FTC: - Nem tudtam eléggé motiválni a csapatomat, sajnos ez a második félidőben kiütközött, amit még a játékvezetők is tetéztek, rendre a mi kárunkra tévedtek.

További MK-mérkőzések:
Győri Graboplast ETO KC - Bp. Spartacus 41-17 (19-9)
Synergon SE Vác - Vasas-Hungaroweiss 30-22 (16-13)

(MTI)

Ajánló:

A Fradi nőikézilabda-csapata a weben