Vágólapra másolva!

Jégkorong: világbajnoki reményekkel Kínába<br/>

A magyar válogatott egyértelmű célja, hogy megnyerje a Pekingben hétfőn kezdődő C csoportos jégkorong-világbajnokságot, és utána becsatlakozzon a világ legjobb 16 csapatát összegyűjtő vb selejtezőibe.

A C csoportos vb első négy helyezettje ugyanis a korábbiaktól eltérően nem a B csoportba jut fel. A nemzetközi szövetség (IIHF) ugyanis jövőre már új rendszerben rendezi a vb-t, nem lesz külön A, B, C és D világbajnokság. A legmagasabb osztályba 16 nemzet kap besorolást, és erre a vb-re selejtezni kell.

A mostani C vb legjobb négy csapata a selejtező szintjére kerül, vagyis jövő évi sikeres kvalifikáció révén akár az elithez is csatlakozhat. Magyarország a tervek szerint 2001-ben megrendezné az egyik vb-selejtező csoport küzdelmeit.

A pekingi világbajnokságon szereplő 9 együttest 3 csoportba osztották, a körmérkőzések után az azonos pozícióban végző csapatok egymás ellen folytatják az 1-3., a 4-6. és a 7-9. helyért.

Szeles Dezső szövetségi kapitány 2 kapussal (a Kanadában légióskodó Szuper Levente nincs köztük) és 20 mezőnyjátékossal szombaton utazik el Kínába.

A C osztályos vb programja:
A csoport:
Magyarország, Spanyolország, Koreai Köztársaság
B csoport: Bulgária, Románia, Horvátország
C csoport: Jugoszlávia, Litvánia, Kína

A magyarok mérkőzései és a rájátszás (közép-európai idő szerint):
március 20., hétfő: Magyarország-Spanyolország 2.30 ó
március 22., szerda: Magyarország-Koreai Köztársaság 2.30 ó
március 24., péntek: B3-C3, B2-C2, B1-C1
március 25., szombat: C3-A3, C2-A2, C1-A1
március 26., vasárnap: A3-B3, A2-B2, A1-B1

A magyar keret: kapusok: Berényi Norbert (Dunaferr SE), Bernei Gergely (FTC-Whirlpool), hátvédek: Ancsin László, Hajdu Levente (FTC), Horváth András, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Tőkési Lajos (Dunaferr), Horváth Balázs, Kangyal Balázs (Alba Volán-FeVita), csatárok: Csibi József, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Sándor Szilárd (Alba Volán), Bali Zsolt, Kővágó Kristóf, Ladányi Balázs, Orsó László, Simon Csaba, Kaszala János (Dunaferr), Dobos Tamás (FTC), Gröschl Tamás (Leksand).

(MTI)

Ajánló:

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség a hálón