Vágólapra másolva!

Biztos győzelemmel kezdte jégkorong-válogatottunk a C csoportos vb-t<br/>

A magyarok győzelemmel kezdték a pekingi C csoportos jégkorong-világbajnokságot. Szeles Dezső szövetségi kapitány csapata 7-2-re nyert Spanyolország ellen. Csak nehezen lendült játékba a jóval esélyesebb magyar gárda, de az első 20 perc végére sikerült a vezetést megszerezni. A folytatásban a spanyolok nem tudták megszorítani ellenfelüket.

Magyarország-Spanyolország 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)
A magyar gólszerzők:
Simon (17., 26.), Bali (19.), Ocskay (35., 38.), Dobos (42.), Palkovics (48.)

A magyar válogatott szerdán a Koreai Köztársasággal találkozik, és ha nyer, akkor továbbjut a jövő évi világbajnokság selejtezőjébe.

- A hosszú repülőút és a hétórás időeltolódás miatt nem volt minden tökéletes, de bízom benne, hogy a folytatás jobb lesz - mondta Szeles Dezső. - Voltak pozitívumok, Berényi jól védett, Dobos révén emberhátrányban is betaláltunk, és mind a négy támadósor sok veszélyt teremtett a spanyol kapu előtt.

A magyar ifjúsági jégkorong-válogatott szintén győzelemmel mutatkozott be: Kiss Tibor szövetségi edző csapata a maribori (Szlovénia) C csoportos világbajnokság Európa-divíziójában 10-4-re verte Spanyolországot.

(MTI)

Korábban:

A magyar válogatott egyértelmű célja, hogy megnyerje a Pekingben hétfőn kezdődő C csoportos jégkorong-világbajnokságot, és utána becsatlakozzon a világ legjobb 16 csapatát összegyűjtő vb selejtezőibe.