Vágólapra másolva!

Kézilabda: "háromesélyes" európai kupaforduló<br/>

A négy magyar csapat közül három - több-kevesebb - továbbjutási eséllyel lép pályára a hétvégén az európai kézilabdakupák visszavágóin.

A férfi KEK-ben a döntő küszöbén áll a Dunaferr SE, amely a dán IF Kolding otthonában is győzni tudott (22-19).

- Szeretnénk a dániai mérkőzésnél jobb százalékkal lőni, és a gyors visszarendeződésre is figyelni kell. Biztos vagyok benne, hogy a Kolding nem adta fel - mondta az MTI-nek Skaliczki László vezetőedző. A dunaújvárosiak közül csak a világklasszis Marosi sérült.

A női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Herz-FTC négygólos előnnyel (27-23) utazik a korábbi nyolcszoros kupagyőztes osztrák Hypo Niederösterreichhez.

- Képesek vagyunk a továbbjutás kiharcolására. A játékosaim frissek, és elszántan várják a bécsi találkozót - fogalmazott Németh András, a Ferencváros vezetőedzője.

A címvédő Dunaferrnek mindenképpen győzelemre kell játszania a jugoszláv Buducsnoszt Podgorica otthonában, mivel a dunaújvárosi mérkőzésen, amely 33-33-mal zárult, sok gólt kapott, így nem bízhat az idegenben szerzett találatokban.

Kocsis Erzsébet technikai vezető, a tavalyi kupasiker aktív részese úgy érzi, hogy a csapat idegenben is megverheti a Podgoricát.

- Igaz, hogy a jugoszláv csapatot közel ötezren buzdítják majd, de maximális fegyelemmel és összpontosítással bekerülhetünk az elődöntőbe - jegyezte meg Kocsis.

Kilátástalan helyzetben van a DVSC-Valdor, miután hazai pályán 33-19-re kapott ki a spanyol Ferrobus Mislata Valenciától. A debreceniek egyetlen célja a tisztes helytállás lehet.

A magyarok programja:

nők, Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
Buducsnoszt Podgorica (jugoszláv) - Dunaferr SE, szombat 20.15 (az első mérkőzésen: 33-33)
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Herz-FTC, vasárnap 9 (23-27)

EHF Kupa, negyeddöntő:
Ferrobus Mislata Valencia (spanyol) - DVSC-Valdor, szombat 18.30 ó (33-19)

férfi KEK, elődöntő:
Dunaferr SE-IF Kolding (dán), vasárnap 15 ó (22-19)

(MTI)

Korábban:

A Herz-FTC 27-23-ra nyert az osztrák Hypo Niederösterreich ellen a női Bajnokok Ligája negyeddöntő első, budapesti mérkőzésén. A címvédő Dunaferr viszont ötgólos félidei vezetés után csak döntetlent ért el a jugoszláv Buducsnoszt Podgorica ellen. A DVSC pedig súlyos vereséget szenvedett a női EHF Kupa-negyeddöntő első, debreceni mérkőzésén a spanyol Valenciától.