Vágólapra másolva!

Az FTC is kiesett a nemzetközi kupákból<br/>

Nem jutott a legjobb négy közé a Herz-FTC nőikézilabda-csapata, miután a női Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján 29-21-re kikapott az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában. Szombaton a Debrecen és a Dunaferr búcsúzott Európától.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Herz-FTC 29-21 (14-9)
Bécs, 2500 néző,
góldobók: Fridrikas 9/2, Moszgovaja 9/2, Logvin 5, Karkut 4, Sykus 2, illetve Deli 7/5, Kirsner 4, Kökény 3, Tóth, Pádár 2-2, Brigovácz, Siti, Pásztor 1-1
hétméteresek: 4/4, illetve 7/5
kiállítások: 6, illetve 2 perc
továbbjutott: a Hypo NÖ 52-48-as gólkülönbséggel

Megilletődötten kezdett a Ferencváros, Moszgovaja és Fridrikas révén gyorsan ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányát a Hypo (6-2). Nagyon jól védekezett a hazai csapat, a Herz-FTC nem tudta átlőni a jól záró magas osztrák falat. 10-3-nál Németh András vezetőedző időt kért. Továbbra is kapkodóan játszott a magyar együttes, de a Hypo NÖ játékosai is egyre többet könnyelműsködtek. Lassan felzárkózott a budapesti csapat és a 27. percben újra négy gól lett a különbség (11-7). A szünetig az ellenállhatatlanul játszó orosz Moszgovaja újabb két gólt dobott.

A második félidő elejétől tartotta 4-5 gólos előnyét a Hypo. Mindkét csapat rengeteget hibázott, az átadások pontatlanok, a lövések pedig előkészítetlenek voltak. Az osztrák bajnok két sztárjának, Fridrikasnak és Moszgovajának a sorsdöntő pillanatokban sohasem remegett meg a keze. Vezérletükkel 24-15-re elment a Hypo. Nem roppant össze az FTC, viszont erejéből nem tellett a hátrány csökkentésére. A hajrában is sok volt a hiba, a Ferencváros nem tudott felpörögni, így esélye sem volt a továbbjutás kiharcolására.

(MTI)

Ajánló:

Az osztrákok hivatalos oldala