Vágólapra másolva!

Kézilabda: idegenben szereztek előnyt a lányok<br/>

A magyar nőikézilabda-válogatott Deli Rita időn túli szabaddobásból lőtt góljával nyert 26-25-re Csehország ellen Hlukban, az Európa-bajnoki selejtező 1. mérkőzésén, nagy lépést téve a továbbjutás felé.

Csehország-Magyarország 25-26 (14-12)
Hluk, 1000 néző, V: Krajc, Zivolic (horvátok)
Csehország: Skavronkova - Majickova 3, Polozova 1, Fabikova 3, Valova 1, Romanova 2, Cumplova 11/3, csere: Zvonicova (kapus), Fischerova 2, Vaskova 2, Simerska, Navratilova
Magyarország: Pálinger - Kántor 3, Nagy A. 4, Kökény 3, Zsemberyné 1, Farkas Á., Kirsner 4, csere: Farkas A. (kapus), Pádár 2, Siti 1, Deli 7/3, Kulcsár 1
kiállítások: 6, illetve 10 perc
hétméteresek: 5/3 illetve 3/3

A 13. percig egy-két góllal a magyarok vezettek, utána viszont a csehek világklasszis szélsője, Cumplova gyors egymásutánban háromszor volt eredményes és vezérletével fordított a házigazda. Támadásban gyenge volt a vendégcsapat: 7 percig nem dobott gólt. Mocsai Lajos szövetségi kapitány cserékkel próbált frissíteni, kevés sikerrel. A 24. percig 11-7-re húzott el a hazai együttes, de a szünetig Nagy Anikó és Pádár góljainak köszönhetően csökkent a különbség.

A második játékrész elején villámgyorsan visszavette a vezetést a Mocsai-csapat (34. perc: 14-16), viszont három eladott labda után megint a cseheknél volt az előny. Hullámzóan játszott a magyar válogatott, a jó megoldások után bosszantó hibák következtek.

A félidő derekán Farkas Andrea védéseivel és Deli találataival megint jelentős volt a vendégelőny (18-23). A védekezés is feljavult, a magyar védőfalat 8 percig nem tudták feltörni a házigazdák. A hajrában Cumplova megint belelendült és négyszer is becsapta Farkas Andreát. 25-25-nél Deli időn túli szabaddobása a felső lécről a gólvonal mögé pattant, így a magyarok várhatják minimális előnnyel a jövő vasárnap Nyíregyházán sorra kerülő visszavágót.

- Az eredménnyel elégedettek lehetünk, értékes győzelmet arattunk idegenben. Ahogy vártam, nagyon nehéz mérkőzés volt, a csehek akkor tudtak lépést tartani velünk, amikor emberelőnyben játszottak - nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A selejtezőből továbbjutó csapat vehet részt a decemberi, Romániában rendezendő Európa-bajnokságon.

(MTI)

Korábban:

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar nőikézilabda-válogatott szerdán felkészülési mérkőzésen legyőzte a világbajnoki 4. helyezett, szintén olimpiai résztvevő Romániát.