Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-bajnokságban már csütörtökön eldőlhet, hogy a Dunaferr SE vagy a Fotex KC Veszprém lesz-e a végső győztes: a két élcsapat Dunaújvárosban találkozik.

A 19 forduló után két pont előnnyel vezető újvárosiak mindenképpen esélyesebbek: ők játszanak hazai pályán, ráadásul ősszel Veszprémben 22-19-re nyertek.

- Játékosaim érzik, hogy nagy lehetőség előtt állnak - mondta Skaliczki László, a Dunaferr SE vezetőedzője. - Az elmúlt időszakban számos komoly mérkőzésünk volt, ezek megfelelő alapot jelenthetnek a Fotex elleni rangadóra. Sajnos, Marosi még mindig nem egészséges, de nélküle is képesek vagyunk megszerezni az aranyérmet.

A Veszprém abban az esetben lehet első, ha vendégként legalább négy góllal nyer, vagy hárommal, de akkor több mint 22 gólt kell dobnia. Kovács László, a második helyen álló gárda trénere továbbra sem számíthat a kézsérüléssel bajlódó Fazekasra.

- Úgy érzem, 60-40 százalék a Dunaferr esélye a végső győzelemre. Elszántak vagyunk, és bízunk abban, hogy nem Dunaújvárosba kerül az aranyérem - mondta Németh Csaba technikai vezető.

Az élcsoport állása a 19. forduló után: 1. Dunaferr SE 36 pont (539-379), 2. Fotex KC Veszprém 34 (552-400), 3. Pick-Szeged 31 (538-402)

A mérkőzést a Magyar Televízió csütörtökön 18.05 órától közvetíti az m2-es csatornán.

***

A válogatott Szegeden fogadja világbajnoki selejtezőn Norvégiát. A Tisza-parti város Cegléd ellenében nyerte el a június 4-i válogatott találkozó rendezési jogát, az döntött mellettük, hogy régebben adott otthont válogatott összecsapásnak, mint a másik pályázó. A norvégok június 10-én az Északi-sarkkörön túl fekvő Alta városában fogadják Hajdu János szövetségi kapitány együttesét. A párharc győztese jut ki a 2001-es franciaországi vb-re.

(MTI)

Korábban:

Az Északi-sarkkörön túl, közel az örök jég birodalmához, Alta városában rendezik június 10-én a Norvégia-Magyarország férfikézilabda világbajnoki selejtező visszavágóját.