Vágólapra másolva!
Fennállása első bajnoki aranyérmét szerezte meg a Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata, miután csütörtökön is legyőzte a Fotex KC Veszprémet, és így a dunaújvárosiak a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül már behozhatatlan előnyre tettek szert.

Hatalmas várakozás előzte meg a bajnoki elsőséget eldöntő rangadót. Közel tízezren szerettek volna bejutni az 5800 férőhelyes jégcsarnokba. A rendezőket dicséri, hogy atrocitás nem történt.

Már a találkozó elején kitűnt, hogy a védekezésre fektették a hangsúlyt a csapatok. Az első gól csak az 5. perc végén esett. A 10. percben két gyors indítás után 3-1-re elhúzott a trónkövetelő Dunaferr, Oszlánczi révén viszont tartotta a lépést a Fotex. A házigazda remekül kapcsolta ki a játékból az ellenfél beállósát, Mezeit, míg az átlövők kísérleteit Hernandez hárítani tudta. A vendégeknél Szathmári kapus sziporkázott.

Gál lerohanás után 8 perces gólszünetet tört meg, ezzel 8-5-re módosította az állást. A veszprémiek támadásban alulmúlták önmagukat, Pásztor 32 másodperccel a szünet előtt hétméteresből dobott gólja azt jelentette, hogy 13 perc (!) után volt újra eredményes a címvédő.

A folytatásban tartotta 1-2 gólos előnyét a Dunaújváros, a rendkívül szívós Fotex azonban nem adta fel. Décsi, a hazaiak válogatott átlövője a játékrész derekán feljavult, fontos gólokat lőtt és remekül hozta helyzetbe társait, így csapata megint elhúzott (51. perc: 16-13). A végjátékra feltámadt az addig visszafogottan játszó Éles, és vele együtt a vendégcsapat: a kiváló játékos megszakítás nélkül háromszor talált a hálóba, így az 54. percben 16-16-ra alakult az eredmény. A hajrában Hernandez három ziccert is megfogott, míg Décsi értékesítette időn túli hétméteresét, ezzel juttatva bajnoki aranyéremhez a Dunaferrt.

Skaliczki László, a Dunaferr edzője: - Nemzetközi mércével mérve is kitűnően védekeztünk, míg támadásban mindig volt valaki, aki átlendítette a társakat a holtponton. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot.

Kovács László, a Fotex edzője: - Hernandez szenzációsan védett, képtelenek voltunk neki gólt dobni. Azért vesztettünk, mert támadásban egy hajszállal gyengébben voltunk a riválisnál.

férfi NB I., 20. forduló:
Dunaferr SE - Fotex KC Veszprém 18-17 (9-6)
Dunaújváros, 5800 néző, V: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Décsi 5/1, Gál 3, Marcinkevicius 3/2, Rosta, Kertész 2-2, Kuzmicsov, Bene, Mocsai 1-1, illetve Éles, Perez, Oszlánczi 4-4, Pásztor 3/2, Mezei, Diaz 1-1
hétméteresek: 5/3 illetve 4/2
kiállítások: 12 illetve 8 perc
Az élcsoport állása: 1. Dunaferr SE 38 pont (20 mérkőzés), 2. Fotex 34 (20), 3. Pick-Szeged 31 (19)

(MTI)

Korábban:

A magyar férfikézilabda-válogatott április 17-én és 18-án összetartáson vesz részt Dunaújvárosban, és a második napon közös edzéssel segíti a KEK-döntőben érdekelt Dunaferr SE felkészülését.