Vágólapra másolva!
A címvédő Dallas Stars összesítésben már 2-0-ra vezet az Edmonton Oilers elleni négy győzelemig tartó párharcban az észak-amerikai profi jégkorongliga Nyugati főcsoportjának negyeddöntőjében.

Fotó: Reuters

Ed Belfour, a liga egyik legjobb kapusa
őrzi a Stars hálóját

Története legsúlyosabb vereségét könyvelte el a rájátszásban az utóbbi időben szárnyaló Washington Capitals, amely ezúttal a Pittsburgh Penguinstől kapott ki 7-0-ra. A vendégeknél a cseh különítmény sziporkázott: Jaromir Jagr négy gólpasszt adott, míg honfitársai közül Jan Hrdina, Martin Straka, Jiri Slegr és Robert Lang egyszer-egyszer volt eredményes.

Fotó: Reuters

A fehérmezes Sztárok nagy
formában vannak

Polgári vagy sportbírósághoz fordul Alekszandr Szteblin, az Orosz Jégkorong Szövetség elnöke, ha Alekszej Jasin nem szerepelhet az április 29-én kezdődő szentpétervári A csoportos világbajnokságon. Jasin játékjogát klubja, az Ottawa Senators tavaly felfüggesztette, mert a sportoló az érvényes szerződése ellenére sem volt hajlandó munkába állni, ugyanis kevesellte a neki járó 3,6 millió dollárt. Az NHL és a nemzetközi szövetség (IIHF) közötti egyezség értelmében, ha egy játékost a klubja eltilt, akkor a válogatottban sem kaphat helyet.

Fotó: Reuters

Jasin szeretné felhúzni ezt
a mezt a világbajnokságon

Szteblin azzal érvel, hogy ha az Ottawa kiesik a rájátszásból (jelenleg a Toronto Maple Leafs 1-0-ra vezet ellene a négy győzelemig tartó párharcban), akkor a klub számára befejeződik a szezon, és Jasin újra játszhat.

A kiváló képességű csatár azt mondta: úgy érzi, szerepelni fog a vb-n: "Nem akarok találgatni, de az az érzésem, hogy biztosan játszhatom a válogatottban. Bízom abban, hogy az aranyéremért harcolunk majd" - jósolt Jasin.

Keleti főcsoport:
New Jersey Devils - Florida Panthers 4-3
Az állás:
1-0 a New Jersey javára

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 3-2
Az állás:
1-0 a Philadelphia javára

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 0-7
Az állás:
1-0 a Pittsburgh javára.

Nyugati főcsoport:
Dallas Stars - Edmonton Oilers 3-0
Az állás:
2-0 a Dallas javára

Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 6-3
Az állás:
1-0 a Colorado javára

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 2-0
Az állás:
1-0 a Detroit javára

(MTI)

Ajánló:

Az észak-amerikai profi jégkorongliga website-ja

Korábban:

Szuper Leventét, az Ottawa 67's magyar kapusát választották az elmúlt játékhét legjobbjának az Ontario állami jégkorongbajnokságban.