Vágólapra másolva!
A 2000-2001-es szezontól kezdve Euroliga helyett Suproliga néven bonyolítják le a 16-ról 24 csapatosra bővített európai férfikosárlabda-sorozatot. A név és a létszám mellett a lebonyolítás is alaposan megváltozik.

Fotó: Reuters

A FIBA kihúzta a szőnyeget az
Euroliga alól

- Az európai kosárlabda sajátos, egyedülálló stílussal rendelkezik, amelyet az emberek ünnepelnek, s természetesen azonnal fel is ismernek - jelentette ki Borislav Stankovic, a FIBA főtitkára.

A szövetséggel karöltve tevékenykedő ISL Worldwide elnevezésű marketingcég szerint az eddigi elnevezés és logo nem volt eléggé kifejező. - Ösztönző névre és identitásra van szükségünk - fogalmazott Heinz Schürtenberger, az ISL egyik vezetője.

A következő idénytől már 24 együttes vehet részt a kupasorozatban, s az első szakaszban hat csoportba sorolják a résztvevőket. A csoportmérkőzéseket 2000. október 19-től 2001. január 18-ig játsszák, majd a második kört februárban és márciusban rendezik. A negyeddöntőkre április közepén kerül sor, majd a Final Fourt május 4. és 6. között a spanyolországi Vitoriában bonyolítják le.

(MTI)

Ajánló: