Vágólapra másolva!
A spanyol Portland San Antonio Pamplona nyerte a férfikézilabda Kupagyőztesek Európa Kupáját, miután a címvédő Dunaferr hazai pályán (a Jégcsarnok négyezres közönsége előtt) nyert, de nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett kilencgólos hátrányát.

KEK-döntő visszavágó:
Dunaferr SE - Portland San Antonio Pamplona (spanyol) 26-20 (14-7)
Dunaújváros, 4000 néző, V: Garcia, Moreno (franciák)
Dunaferr: Hernandez - Kertész 4, Tóth 2, Marcinkevicius 4, Rosta 2, Décsi 6, Bene 2; cserék: Vaskevicius (kapus), Gál, Kemény, Kuzmicsov 3, Mocsai 3
Pamplona: Buligan - Mainer 1, Garralda 3, Errekondo 4, Kiszeljov 2, Olalla 1, Ambros; cserék: Norkilt (kapus), Jakimovics 2, Barbeito 3, Villaldea 3, Martin 1
hétméteresek: 4/3, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 2 perc
A kupát a Portland San Antonio Pamplona nyerte 48-45-ös összesítéssel.

A Dunaújvárosba jelentős, kilencgólos előnnyel érkező spanyolok már a mérkőzés elejétől megpróbálták lassítani a játékot. A hazaiak jól kezdtek, Hernandez remekül védett, míg támadásban sem volt különösebb gond (13. perc: 6-2). Továbbra is szenzációs volt a magyar együttes, kubai kapusa szinte őrületbe kergette a Pamplonát. Fokozatosan csökkent az összetettbeli különbség, és az első félidő végére már nyoma sem volt a vendégek magabiztosságának.

A második játékrész elején Kemény kiállítása alatt megtorpant a Dunaferr, és a 40. percben 18-13-ra feljött a San Antonio. A fáradtság jelei mutatkoztak a hazai játékosokon, olykor az összpontosítás is hiányzott - főleg a támadások során. Az utolsó 10 perc 21-16-os dunaújvárosi vezetéssel kezdődött. Az idő sürgette a magyarokat, akik a végén már korántsem tudták megismételni első félidei káprázatos teljesítményüket.

A KEK-döntő elveszítése ellenére a Dunaferr minden dicséretet megérdemel, mivel komoly hátránya ellenére nagy erőfeszítésre késztette riválisát.

Skaliczki László, a Dunaferr SE vezetőedzője: - Úgy érzem, volt esélyünk a kupa megnyerésére. Az első félidőben az egész csapat kiválóan játszott, sajnos a folytatásban már rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk ledolgozni hátrányunkat. Gratulálok a Pamplonának.

(MTI)

Korábban:

Nehéz helyzetbe került a Dunaferr SE férfikézilabda csapata, amely idei legrosszabb mérkőzésén, a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjének első találkozóján van túl. A dunaújvárosiak vasárnapi, pamplonai veresége - pontosabban a különbség (28-19) - mindenkit megdöbbentett.