Vágólapra másolva!
A Palermóban vasárnap végetért nőivízilabda olimpiai selejtező torna után az Olasz Vízilabda Szövetség a sydneyi létszám felemelését javasolja, s ehhez a Magyar Vízilabda Szövetséget is meg kívánja nyerni.

A szicíliai selejtezőn az oroszok és az amerikaiak szereztek olimpiai kvótát, a magyarok a 3., az olaszok a 4. helyet szerezték meg. Martin György, a magyar szövetség elnöke Schmitt Pál MOB-elnök, NOB-tag támogatását kérte.

- Sokkal rokonszenvesebb és sportszerűbb lett volna, ha az olasz és a magyar szövetség a torna megkezdése előtt jelentkezik ezzel a kéréssel - foglalta össze véleményét Schmitt Pál. - A létszámemelés alapjában véve indokolt lehetne, hiszen az olimpia műsorán szereplő 300 versenyszám közül a nőivízilabda az egyetlen, ahol minden résztvevő automatikusan pontszerző is, hiszen csak hat csapat vehet részt a versengésben. Négy hónappal az olimpiai előtt azonban egy ilyen javaslat elfogadására, szerény véleményem szerint, nincs esély. Ettől függetlenül nem zárkózom el attól, hogy ha valóban megérkezik hozzám írásban a kérés, akkor azt támogatólag aláírjam.

(MTI)