Vágólapra másolva!
Nehéz csoportba került a magyar női kézilabda-válogatott a december 8. és 17. között Romániában sorra kerülő Európa-bajnokságon. Az elődöntőbe csak a csoport első két helyezettje jut.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány Eb bronzérmes, vb 5. helyezett csapata a vb ezüstérmes Franciaországgal, a vb 3. Ausztriával, valamint a jelentős játékerőt képviselő Jugoszláviával, az utóbbi időben átalakult és megerősödött orosz és német együttessel került azonos ágra.

- Nehezebb csoportba már nem is kerülhettünk volna - nyilatkozott Mocsai Lajos. - A franciáknak és az osztrákoknak fantasztikusan jó együttesük van, míg a jugoszlávok erejét jelzi, hogy egyik élcsapatuk elbúcsúztatta a Bajnokok Ligájából a címvédő Dunaferrt. A németeknek új kapitányuk van, aki éppen az Európa-bajnokságon mutatkozik majd be friss válogatottjával.

Mocsai megjegyezte, hogy a sydneyi olimpiára utazó csapata valószínűleg alaposan átalakul a romániai Eb-re a visszavonulások, illetve a külföldre igazolások miatt.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport: Franciaország, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Jugoszlávia, Németország
B csoport: Norvégia, Dánia, Románia, Macedónia, Ukrajna, Fehéroroszország

A sorsolás előtt rendezett barátságos meccsen a házigazda románok erejéből csak a súlyos vereség elkerülésére futotta a Európa válogatottjával szemben.

Románia - Európa-válogatott 27-29 (12-15)

(MTI)