Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils 7-3-ra verte a címvédő Dallas Starst az NHL nagydöntőjének első mérkőzésén. 1992 óta nem ütöttek ennyi gólt a döntők során: nyolc éve a Pittsburgh Penguins 6-5-re nyert a Chicago Blackhawks elleni negyedik mérkőzésen, Ed Belfour akkor is a vesztes csapat kapuját védte.

Fotó: Reuters

Jobbra a meccs főszereplője,
Jason Arnott

A két, alapvetően defenzív felfogású klub várt kemény összecsapása ezúttal elmaradt. A játékvezetők összesen négy kisbüntetést ítéltek, valamennyit a vendégek ellen, tehát a Devilsből senki nem volt kiállítva a 60 perc során.

Fotó: Reuters

Gólban a pakk, Belfour csak nézi

NHL-döntő:
New Jersey Devils - Dallas Stars
7-3 (1-1, 3-0, 3-2)
East Rutherford, 19 040 néző
gól: Arnott (8., 46.), Daneyko (23.), Sykora (31., 44.), Stevens (37.), Brilin (43.), illetve Sydor (14.), Sim (48.), Muller (48.)
Az összesített állás 1-0. A négy győzelemig tartó párharc következő mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik New Jerseyben.

(MTI)

Ajánló:

A nagydöntő az NHL.com-on

Korábban:

Magyar idő szerint szerda hajnalban kezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga döntője, amelyben az 1995-ös bajnok New Jersey Devils méri össze erejét a címvédésre készülő Dallas Starsszal. A szakemberek véleménye szerint a Dallas 55-45 arányban esélyesebb a végső győzelemre, mivel több rutinos játékosa van, mint riválisának.