Vágólapra másolva!
A GYSEV-Ringa női kosárlabdacsapata szenzációs igazolásokkal szeretné visszaszerezni a PVSK-MiZóval szemben elveszített hazai elsőségét.

A tavalyi bajnok, Ronchetti-kupagyőztes soproni gárda nem kisebb klasszisokat szerződtetett a szeptemberben kezdődő szezonra, mint a legutóbbi két év Euroliga-győztese, a szlovák Ruzomberok erősségeit: Jelena Kovacovát és Zuzana Zirkovát. Velük, továbbá a három hónapos kisfiát, Armint nevelő magyar sztárral, Balogh Judittal megerősödve nemcsak a hazai pontvadászatban, hanem az európai kupaporondon is a sikeres szereplés - itthon konkrétan a bajnoki cím - a cél a Saeed Armaghani edző ("mellesleg" Balogh férje) irányította gárdának.

Mellettük az elmúlt évadban remekül szerepelt bedobó, Eördögh Edit, a Ferencvárostól szerződtetett Seres Éva, továbbá Donkó Orsolya, Dénes Krisztina s az egyetlen megmaradt idegenlégiós, a 195 centis szerb Daliborka Vilipics alkotja a felnőtt keretet.

A 22 éves, 192 centis Kovacova nagy valószínűséggel a hazánkban valaha is leszerződtetett legdrágább kosaras. A tavaszi Euroliga-döntő legponterősebb, legértékesebb játékosa (MVP) klubtársnőjével, a 175 centis, alig 20 éves Zirkovával együtt a sydneyi olimpiára készülő szlovák válogatott erőssége. Bár gázsijukról pontos összeget nem tudhattunk meg Berényi János elnöktől, úgy tudjuk, Kovacova 50 és 70 ezer dollár (14 és 20 millió forint) között keres majd Sopronban.

Ha azonban a célkitűzések megvalósulnak, mindez a jól elköltött pénz kategóriájába tartozik majd.

(Népszava)

Korábban:

1992 óta ötödször ünnepelte mámorosan Pécs város apraja-nagyja a PVSK (korábban Co-Order, majd Dália, most pedig MiZo) kosarasait. A huszadik század utolsó évtizedének kiemelkedően legjobb honi női kosárlabdacsapata kilenc év leforgása alatt ötödször lett bajnok szerdán, amikor a GYSEV-Sopron 62-52-es legyőzésével 3-0-ra megnyerte a döntőt.