Vágólapra másolva!
A múlt pénteki, 2. találkozó viharai, súlyos sérülése, s annak utózöngéi miatt rendkívül feszült hangulatú mérkőzést játszott hétfőn délután a Szőnyi úton a vízilabda bajnoki döntő újabb felvonásaként a BVSC és az FTC: a vendégcsapat egy góllal nyert és előnyt szerzett a három győzelemig tartó fináléban.

férfi bajnoki döntő, 3. mérkőzés:
BVSC-Brendon - FTC-Thomas Jeans 8-9 (0-1, 4-3, 2-2, 2-3)

Szőnyi út, 2000 néző V: Kosztolánczy, Konrád
góldobók: Petik 3, Tóth, Madaras, Dabrowski, Dala, Varjas 1-1, illetve Székely, Nyéki, Matajsz, Kiss Cs. 2-2, Steinmetz

A két rivális legutóbbi mérkőzése, az ott történtek némelyike alapot adott a szövetségnek egy fegyelmi eljárás kezdeményezésére, amely azonban csak elkezdődött az FTC három játékosa - Hesz, Balogh és Vogel - ellen, folytatása ezután következik. Így mindenki játszhatott a hétfői 3. meccsen, kivétel a pénteken súlyos sérülést
szenvedett Ibolya Tamás (BVSC).

Rendkívül izgalmas, mozgalmas, de sok hibával tarkított és egyhangú volt a játék. A bírók összesen 27 (!) kiállítást ítéltek, s ennek a felét sem értékesítették a csapatok. Végig az FTC vezetett, a negyedik játékrész elejéig állandóan 1-1 góllal, amit a házigazda vasutasok minden alkalommal kiegyenlítettek.

A hajrá közepén jött a fordulat, ekkor szerzett először kétgólos előnyt a vendégcsapat és egyet ebből sikerült az utolsó sípszóig is megőriznie.

A botrány, a nem kívánatos előjáték kasszasikert jelentett a Szőnyi útiaknak, hiszen óriási érdeklődés nyilvánult meg a találkozó iránt. A Fradi győzelme meglepő, de megérdemelt, mert játékosai lelkesebbek voltak, jobban használták ki a létszámfölényes helyzeteket, szemben az enervált és a legjobb lehetőségeket is elpuskázó vasutasokkal.

A három győzelemig tartó párharc szerdán (17.05) az FTC népligeti uszodájában folytatódik, az állás három mérkőzés után: FTC-BVSC 2-1.

(MTI)